Top

TECH

Lees hieronder waarom zij in de rubriek TECH staan.

2 Ingelou Stol en Hilde de Vocht - © House of Yellow

Ingelou Stol & Hilde de Vocht

Motivatie:

De representatie van vrouwen is met het initiatief en netwerk van Ingelou en Hilde een grote stap in de juiste richting. Met ruim 2000 leden en ook steeds meer mannen zijn de Female Tech-vrouwen absolute Eindhovense Heroes.

 

Founders van Female Tech Heroes, dat in 2019 werd opgericht als netwerk voor en door vrouwen die in de techsector werken of een carrière in dit vakgebied ambiëren. Daarnaast werken ze beiden bij de High Tech Campus Eindhoven, Hilde als director marketing & communications en Ingelou als communicatiemanager en documentairemaker.

 

foto © House of Yellow

Sendcloud

Sabi Tolou, Bas Smeulders & Rob van den Heuvel

Motivatie:

Groots dromen met een zachte G. Om je eigen frustratie met de aanwezige verzendsystemen om te zetten in een miljoenenbedrijf is gewoon bazig. Ons online koopgedrag is het afgelopen jaar enorm gegroeid en ik verwacht dat de heren hier vast ook iets van hebben gemerkt. Waar we de heren over een paar jaar zien? Above the clouds!

 

Co-founders van Sendcloud, een verzendtool en -software voor webshops. Sabi Tolou, Rob van den Heuvel en Bas Smeulders kwamen erachter dat het verzenden van producten van hun webshops niet optimaal verliep en daarom bedachten ze in 2012 een tool en basisplatform waarmee het hele verzendproces geregeld wordt. Negen jaar later maken meer dan 15.000 e-commercebedrijven gebruik van Sendcloud, hebben ze verschillende awards gewonnen en zijn ze het grootste verzendplatform van Europa.

 

foto: de Ondernemer

4 Eda Demir

Eda Demir

Motivatie:

Een hele mevrouw die de onzichtbare parels uit de techtalentenpool weet te vinden. Er wordt in het land vaak gesproken over het gebrek aan vrouwen in deze sector, dus het wordt hoog tijd dat vrouwen zoals Eda nog zichtbaarder worden. Patron!

 

Founder van On Time Engineers (OTE), een bedrijf dat als dienstverlener en headhunter onder meer gespecialiseerd is in het samenbrengen van engineers en hightechbedrijven. Eda richt zich door al haar ervaring als recruiter met OTE momenteel vooral op hoogopgeleide, technische professionals.

3 Dvorah Graeser

Dvorah Graeser

Motivatie:

Ze heeft de hele wereld gezien en werkt nu vanuit Eindhoven, wat blijkbaar steeds vaker een hub lijkt te zijn voor de internationale techscene. Het gedachtegoed achter haar werk is waarom zij absoluut in deze lijst past: gelijkwaardigheid voor de kleinere en grote innovators van de wereld. PS: Is er al een patent op de naam AIndhoven? 😉

 

CEO en founder van KISSPatent en KISSPlatform, bedrijven die zich richten op intellectueel eigendom en patenten in de techindustrie. Het doel is om patenten toegankelijker en betaalbaar te maken voor kleine en grote start-ups. Graeser heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van intellectueel eigendom. Ze studeerde aan Harvard University en ontwikkelde in het verleden onder andere een algoritme voor socialmedia-analyse ten behoeve van de farmaceutische industrie.

 

s
Welcome to Booth.

Tincidunt id aliquet risus feugiat, inante metus dictum at tempor usis nans.

d