Top

RECHT

Lees hieronder waarom zij in de rubriek RECHT staan.

1. Lizandra de Brito, Dina Furtado, Elsa Robalo, Patricia Rodrigues en Liana Vieira

Motivatie:

Bom dia queens! Wat jullie doen is zo freaking bijzonder dat we superlatieven tekortkomen. Vrouwen die hun kennis en kunde beschikbaar stellen voor hun eigen community op vrijwillige basis? Jullie verdienen deze positie oprecht! Goed voorbeeld doet volgen, we hopen dat dit professionals uit andere communities op ideeën brengt. Bem Bom!

 

Initiatiefnemers Stichting Nos Direito (Ons Recht). De vijf juristen en advocaten zetten zich naast hun werk vrijwillig in voor de stichting. De filosofie van de organisatie is dat kennis over rechtsposities en beschikbare sociale voorzieningen voor iedereen eenvoudig beschikbaar moeten zijn. De stichting is vooral een handreiking naar de Kaapverdiaanse community en geeft kosteloos juridisch advies in het Kaapverdiaans, Nederlands, Engels en Portugees.

 

“Je kunt pas opkomen voor jouw rechten als je weet wat die zijn.”

 

2. Karim Aachboun

2. Karim Aachboun

Motivatie:

Karim is een strijder voor gelijkheid, dat zou je van elke advocaat verwachten maar dat is niet waarom je dit leest. Of het nu voor AZ is inzake een directe Champions League-plek, tegen KPMG vanwege een onterecht ontslag of tegen minister Grapperhaus en de hele trias politica: hij zet iedereen op scherp. Super dat hij zijn netwerk via zijn eigen organisatie ook inzet voor jeugdige professionals. We rest our case!

 

Fiscalist en juridisch adviseur. In 2008 begon hij zijn carrière bij KPMG Meijburg & Co, waar hij tot 2016 werkte. Hierna is hij als zelfstandige aan de slag gegaan. Hij is mede-eigenaar van TaXeCo Belastingadviseurs & Juristen. Eerder bediende Karim cliënten zoals Louis Vuitton, Moët, Hennessy en FC Barcelona. Hij heeft een wereldwijd netwerk waardoor hij zijn cliënten zowel nationaal als internationaal kan adviseren. Hij is ambassadeur van Stichting Elk Kind Een Bal en probeert met zijn Aachboun Academy en Masterclass talentvolle professionals te helpen in hun ontwikkeling.

 

3. Najima Khan © avdw.nl

3. Najima Khan

Motivatie:

Najima staat in De Community Top 100 omdat ze een eindbaas is, novum! Gewoon een steengoede advocaat. Ze zal keihard voor je zaak pleiten, voor welke redenen je haar ook inhuurt. En ze is ook nog eens an advocate for inclusivity in de advocatuur. Want… zie haar quote.

 

Sinds 2017 advocaat bij Adriaanse van der Weel Advocaten waar ze zich richt op media, zorg, (internationale) handel en bestuursrecht. Najima is ook voorzitter van de onafhankelijke commissie bezwaarschriften gemeente Haarlemmermeer en lid van de raad van toezicht van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Ze schrijft columns voor het Advocatenblad en is actief lid van een aantal ondernemersverenigingen.

 

“Het is belangrijk dat de advocatuur een eerlijke afspiegeling wordt van de samenleving.”

 

4. Younes Moussaoui

4. Younes Moussaoui

Motivatie:

Rechter voor het leven is uiteraard iets om trots op te zijn. Younes als man met de hamer, in een toga strijdend voor rechtvaardigheid. Laten we het vooral niet extra bijzonder maken, want je bent rechter vanwege je objectiviteit, en omdat je de wetten toepast vertrouwt men op jouw oordeel. Maar mogen wij even zeggen dat ook wij hier heel trots op zijn en dat je dit jaar in deze Top 100 móést staan? No objections!

 

Rechter bij de rechtbank Amsterdam. Na het afronden van de rechtenstudie aan de Vrije Universiteit Amsterdam is Younes een aantal jaar werkzaam geweest als advocaat bij Kalff Katz & Franssen advocaten en bureau Brandeis. Ook was hij redactioneel betrokken bij het Tijdschrift voor Sport & Recht. Van oktober 2016 tot mei 2020 was hij rechter in opleiding en sinds mei 2020 is hij voor het leven tot rechter benoemd. Younes is ook lid van de klankbordgroep diversiteit van de rechtbank Amsterdam.

 

5. Ülkü Ögüt -

5. Ülkü Öğüt

Motivatie:

We vonden Ülkü tijdens de Lagerhuisdebatten van DWDD in 2017 al een hele mevrouw: sterk en stellig haar stellingen verdedigend en representatie to the fullest! Worden we blij van. Met haar frisse aanpak van advocatuur – namelijk social media inzetten en haar community meenemen in haar journey – past ze wat ons betreft met recht in deze lijst.

 

Sinds 2014 werkzaam als advocaat en in maart 2019 heeft ze Öğüt advocatuur opgericht. Ze koos voor het beroep om mensen te helpen en een gids te zijn in de ‘juridische jungle’. Vóór haar werk als advocaat heeft Ülkü onder andere bij een aantal banken gewerkt als juridisch medewerker. Ook is ze gemeenteraadslid bij de politieke partij HIER in de gemeente Meierijstad. Zo weet ze haar liefde voor recht en politiek te combineren. Ülkü schuift vaak aan bij debatten, geeft lezingen en spreekt zich in de media uit over haar werk en ongelijkheid in de maatschappij.

 

s
Welcome to Booth.

Tincidunt id aliquet risus feugiat, inante metus dictum at tempor usis nans.

d