Top

MEDIA

Lees hieronder waarom zij in de rubriek MEDIA staan.

MEDIA 3.2 Perle Miangue - foto Sophia Maria Favela

Perle Miangue

Motivatie:

Perle is met haar invalshoeken een aanwinst voor zowel lokale als landelijke media. Haar inzet voor inclusie, intersectionaliteit en gerechtigheid hebben door het hele land impact gemaakt. Een betrokken moeder die als activist en haarstylist Eindhoven en omgeving letterlijk en figuurlijk mooier maakt.

 

Radiohost, haarstylist en activist. Perle is host van het lokale programma Eindje0filter, dat wordt uitgezonden via Rararadio. In het programma bespreekt zij met haar gasten thema’s als representatie, politiek en mentale gezondheid. De vijfkoppige redactie bestaat volledig uit vrouwen. Naast haar werk als host is Perle regelmatig als activist bezig met het organiseren en mobiliseren van demonstraties tegen racisme en onrecht.

 

foto © Sophia Maria Favela

4 Robbie van de Graaf

Robbie van de Graaf

Motivatie:

Eindhoven de gekste, en dat laat hij met de Bankzitters zien. Robbie stond in zijn PSV-dagen al eens in de landelijke editie van De Community Top 100. Een VEED award win je ook niet zomaar, Robbie is een jonge maker die niet te veel gekke dingen doet en vast nog jaren online als maker actief blijft. Tot de volgende video!

 

YouTuber en oprichter GraafProductions. Van de Graaf was geruime tijd de officiële vlogger van voetbalclub PSV. Als onderdeel van YouTube-collectief de Bankzitters won hij in 2019 de VEED Award voor beste nieuwkomer. Van de Graaf was van 2017 tot 2020 commentator en analist bij de EDivisie. Op zijn kanaal maakt hij filmpjes over bijvoorbeeld FIFA, Formule 1 en andere games.

 

1 Suheyla Yalcin

Süheyla Yalçın

Motivatie:

Een groot mediatalent dat intersectionele connecties maakt en de kracht van storytelling al op jonge leeftijd onder de knie had. Ze stond in 2020 met haar Fufu & Dadels-tribe al in de landelijke Community Top 100, maar aangezien haar roots in Eindhoven liggen kan en mag ze niet in deze eerste editie ontbreken.

 

Hoofdredacteur van Fufu & Dadels, freelance schrijver voor de Kanttekening en redacteur van De Correspondent. In de podcast Fufu & Dadels stellen Munganyende, Ilham, Süheyla en Alida elkaar en hun gasten kritische levensvragen over onder andere feminisme, genderrollen en intercultureel zusterschap. Ook is Süheyla oprichter van het platform NederTürk, “een crossmediaal archief over de Nederturkse identiteit”.

 

2 Gerard Wijngaarden - foto Germaine Halfhuid

Gerard 'Red' Wijngaarden

Motivatie:

Nog voordat Omroep Zwart en Omroep X opgericht waren was RTV-7 al een begrip in de media. Ontstaan vanuit Eindhoven en met een bereik van 1,2 miljoen(!) kijkers per maand vinden wij dat de zender al een paar jaar een belangrijke stem vertegenwoordigt voor de Caraïbische gemeenschap. Er is in Nederland een grote behoefte aan representatie in de media, dus aan heel team-RTV-7: Danki!

 

Directeur en oprichter van RTV-7, het tv-station dat in 2008 van start ging en in verschillende talen, waaronder het Papiaments, uitzendt. De zender is onder andere te zien via Ziggo en richt zich op mensen die roots hebben op Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint-Maarten, Saba, Sint-Eustatius en in Suriname.

 

foto © Germaine Halfhuid

s
Welcome to Booth.

Tincidunt id aliquet risus feugiat, inante metus dictum at tempor usis nans.

d