Top

BEDRIJFSLEVEN

Lees hieronder waarom zij in de rubriek BEDRIJFSLEVEN staan.

4 Willemijn Peeters

Willemijn Peeters

Motivatie:

Wie nog twijfelt aan de rol van de mensheid met betrekking tot klimaatverandering moet Willemijn zeker even een mail sturen. Met haar bedrijf maakt ze de ernst van de plastic vervuiling goed zichtbaar en zorgt ze dat bedrijven en organisaties verantwoordelijkheid nemen en er geld aan verdienen. Er is geen plan(eet) B en Willemijn is met haar groene hart absoluut een voorbeeld voor velen.

 

Ocean Ambassador van Nederland en oprichter en directeur van Searious Business, het bedrijf waarmee ze plasticvervuiling bij de bron wil aanpakken. Met voorlichting, workshops en campagnes zet het bedrijf zich in voor bewustwording en oplossing van dit wereldwijde probleem. Searious Business heeft werk verricht voor grote merken als Unilever, Peijnenburg en Jumbo Supermarkten. Eerder richtte Willemijn zich als founder en coördinator van Switch op het bevorderen van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid bij mkb’ers.

 

1 Mpanzu Bamenga - foto

Mpanzu Bamenga

Motivatie:

Mpanzu zet zich op vele manieren in voor een gelijkwaardige samenleving vanuit Eindhoven. Iemand die de daad bij het woord voegt en bezig blijft om op vele fronten mensen samen te brengen en die invloed met impact heeft. Malamu!

 

Medeoprichter en coördinator van INCLEADERS, Inclusion Leaders Network, een beweging die leiders over de hele wereld en vanuit verschillende sectoren bijeenbrengt. Mpanzu is jurist, activist en politicus. Als raadslid namens D66 in Eindhoven werd hij in 2016 verkozen tot Politiek Talent van het Jaar. Hij is coördinator en teammanager van Regiegroep Ongedocumenteerden Amsterdam, een organisatie die zich inzet voor een duurzaam toekomstperspectief voor ongedocumenteerden in Amsterdam. Mpanzu was eerder beleidsmedewerker diversiteit en inclusiviteit bij de Universiteit Leiden. Ook is hij lid van verschillende raden van toezicht, onder andere van VluchtelingenWerk Zuid-Nederland.

 

2 Ella Soltani

Ella Soltani

Motivatie:

Inspirerend om vrouwen zoals Ella te volgen op hun weg naar de top. Een succesvrouw met een visie die als aerospace engineer de luchtvaartsector nog veel meer te bieden heeft. Buckle up!

 

Managing director To70 Belgium. Ze behaalde haar bachelor- en masterdiploma aan de TU Delft, met als specialisatie Aerospace Engineering. Na een eerste periode als Aviation Consultant bij To70 is ze daar momenteel Managing Director Belgium. To70 biedt onderzoeks- en adviesdiensten aan de wereldwijde luchtvaartgemeenschap. Naast deze werkzaamheden heeft Ella ook nog haar eigen bedrijf opgericht: Ella Soltani Consultancy. Hiermee helpt ze bedrijven op het gebied van sales support, sales operation en interim-management.

 

3 Guus Frericks - foto Kimon Kodossis

Guus Frericks

Motivatie:

Guus heeft de ambitie om de stad Eindhoven om te toveren tot de high-tech capital van Europa en wij houden van mensen die groots denken en ook doen. Snelgroeiende CEO die in de juiste regio mensen samenbrengt om dromen te realiseren. Op naar de XXL.

 

Founder en CEO van HighTechXL, een organisatie die talentvolle, startende hightechbedrijven helpt om verder te groeien en die ook nieuwe bedrijven creëert. Afgelopen jaar werd bekend dat HighTechXL gaat samenwerken met de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. Daarnaast is Guus co-founder en COO van Dutch Expansion Capital, een bedrijf dat investeert in snelgroeiende ondernemingen.

 

foto © Kimon Kodossis

s
Welcome to Booth.

Tincidunt id aliquet risus feugiat, inante metus dictum at tempor usis nans.

d