Top

PODCASTS

Lees hieronder hoe zij met hun PODCASTS het verschil maken.

1. Süheyla Yalçin, Ilham Oukhiar, Munganyende Hélène Christelle en Alida Aurora - Fufu & Dadels

Motivatie:

Apart doen ze hun ding op verschillende fronten en als ze samenkomen is het aan! Zoals ze het zelf noemen is de podcast een veilige haven om o.a. te praten over ‘feminisme en genderrollen, intercultureel zusterschap en mentale gezondheid’. De stemmen van de nieuwe generatie (met een zachte g).

 

Fufu & Dadels is een podcast die wordt gepresenteerd door millennial-vrouwen. In de podcast worden kritische vragen gesteld over intercultureel zusterschap en hoe het is om op te groeien als vrouw van kleur buiten de Randstad. Süheyla is co-founder en contentschrijver voor IamSHERO, Ilham is freelance presentator en redacteur bij o.a. Alien Mag, Alida schrijft gedichten en Christelle is vaste columnist bij OneWorld magazine en werkt aan haar debuutroman. Fufu & Dadels gaat uitbreiden van interviews naar een crossmediaal platform en creatief productiehuis.

2. David Paul Peters

2. David Paul Peters - Liefde in Crisistijd

Motivatie:

Een podcast die geboren is uit passie en die door de impact van de isolering duidelijk maakt dat we elkaar ook op afstand nodig hebben. David Paul maakte in de coronacrisis van een nood een deugd die noodzakelijk bleek en hij heeft het platform breder getrokken toen de maatschappij erom vroeg. Door het podium te delen en te spreken over institutioneel racisme toont hij lef. PS: GEFELICITEERD MET JULLIE HUWELIJK! Liefde wint altijd.

 

De podcast Liefde in Crisistijd is ontstaan tijdens de coronacrisis met als thema o.a. gesprekken over liefde op afstand. Racisme en de Black Lives Matter-beweging kregen tijdens het maken van de podcast meer urgentie en uit liefde voor de samenleving en mensen van kleur wordt er nu gepraat over institutioneel racisme, in samenwerking met het platform Nieuw Wij. David Paul is presentator en werkte als redacteur voor omroep NTR en televisieproducent MediaLane.

5. Roufaida Aboutaleb (1)

3. Roufaida Aboutaleb - GRRRLS

Motivatie:

Van writer’s block naar de fresh girl on the podcast block. Als de inspiratie niet vanzelf komt dan ga je ernaar op zoek en inspireer je anderen, en dat is wat Roufaida met succes doet. Oh en ook als man kun je veel opsteken van de podcast, want de onderwerpen zijn universeel. Dat debuutalbum komt wel goed, keep blessing the mic!

 

In de podcast GRRRLS zoekt muzikant en presentator Roufaida uit hoe je onzekerheden kunt overwinnen. Ze praat in de podcastserie met vrouwen die op hun weg naar succes obstakels moesten overwinnen. Roufaida is een singer-songwriter en producer uit Rotterdam die daarnaast ook presenteert bij o.a. het Internationaal Film Festival Rotterdam. Haar muziek laat zich het best omschrijven als alternatieve pop, met invloeden van muzikale grootheden als Radiohead en Björk. Ze is bezig met haar debuutalbum.

 

3 Saleem-Salameh

4. Saleem Salameh - Eib

Motivatie:

In onze zoektocht naar maatschappelijk relevante podcasts kwam Saleem door zijn veelzijdigheid direct op onze eindlijst. Hij doorbreekt met zijn werk en visie het stereotiepe machobeeld dat men van Arabische mannen heeft. Hij schrijft filmscripts, produceert films, fotografeert en hij is o.a. als film- en podcasttrainer betrokken bij het project Youth Artivists for Change van Stichting art. 1. Ya Salam!

 

Eib betekent in het Arabisch ‘schaamte’ of ‘schande’, de podcast gaat dan ook over onderwerpen die binnen de Arabische community zelden besproken worden, zoals seksualiteit en scheiden. Saleem werkt voor het Arabische podcastplatform Sowt (Stem) en is schrijver en filmmaker. Zijn werk gaat over gelijkheid, sociale restricties, vrouwen empowerment, kunst en cultuur. Hij won de juryprijs voor zijn korte film 12 Centimeters tijdens het Franco-Arab Film Festival in 2015 in zijn geboorteland Jordanië.

 

4 Mandy Woelkens _ Roos _Thorn_ Vineyard

5. Mandy Woelkens & Roos 'Thorn' de Vries - CoupleGoals

Motivatie:

Liefde in de puurste vorm is al bijzonder, er als queer-koppel een podcast aan wijden is goud. Mooie diepgaande gesprekken met uiteenlopende, bijzondere stellen. We willen toch brutaal een suggestie doen: ga ook eens in gesprek met de Fatima’s, Mo’s, Elif’s of Shanti’s en hun significant other. Rock on!

 

In CoupleGoals spreekt het queer-koppel met verschillende stellen over hoe ze elkaar ontmoet hebben en wat er nou zo leuk is aan de ander. Roos aka Thorn Vineyard is een dragking die met workshops jonge dragkings en -queens helpt met hun zelfvertrouwen. Roos geeft voorlichting op scholen over genderdiversiteit en organiseert protesten. Thorn speelt als een van de eerste non-binaire acteurs in Nederland de rol van Lesley in SpangaS: De Campus en is betrokken bij het Kiki House of B-fuji. Mandy is presentator voor o.a. Netflix Nederland en schrijft voor mediaplatforms &C en de Cosmopolitan. Ook schreef ze het boek Misbaksels. Vegan bakken voor beginners.

s
Welcome to Booth.

Tincidunt id aliquet risus feugiat, inante metus dictum at tempor usis nans.

d