Top

OVERHEID

Lees hieronder waarom zij dit jaar in de rubriek OVERHEID staan.

1. Samira Rafaela

Motivatie:
“Samira weet wat ze doet en waarom. Vanaf het begin dat ze de politiek in stapte, is ze duidelijk over waar ze zich voor wilt inzetten: onder meer voor eerlijke handel, het Caribische deel van Europa en voor vrouwenrechten. En dat is precies wat ze nu doet. Ze is niet voor niets met voorkeurstemmen verkozen, blijkt maar weer. Het is bewonderenswaardig, zeker als je ook nog jong, niet wit én nieuw bent op zo’n plek als het Europees Parlement. Een mooi mens én een goed politica.” – Devika Partiman over Samira Rafaela

 

Politica en sinds 2019 lid van het Europees Parlement namens D66. Vanaf haar zestiende wist ze dat ze bijhet Europees Parlement wilde werken, waarna ze al snel actief werd bij de Jonge Democraten. Tijdens haar studie bestuurskunde specialiseerde ze zich in de oorzaken van radicalisering en terrorisme en werkte ze als beleidsmaker en bestuursadviseur voor de gemeente Amsterdam. Ze was projectleider inclusie bij de politie en werkte in Afrika als internationaal trainer en spreker op het gebied van vrouwenparticipatie, leiderschap, veiligheid en inclusie.

_ 2. Rick Brink © Stijn Ghijsen - KRO-NCRV

2. Rick Brink

Motivatie:

Volgens mij heeft dit helemaal geen motivatie nodig, maar vooruit: mensen als Rick zien we graag structureel in de Tweede Kamer bij de debatten die ons allemaal aangaan om de kennis en behoeftes vanuit zijn gemeenschap met zijn kunde aan te vullen. Rick zet belangrijke zaken in beweging en brengt vraag en aanbod mooi samen om de samenleving toegankelijker te maken voor mensen met een handicap. Punt.

 

De eerste minister van Gehandicaptenzaken werd tijdens een liveshow op NPO1 gekozen. Hoewel hij geen deel uitmaakt van het kabinet heeft hij wél veel invloed. Het ministerschap is een initiatief van omroep KRO-NCRV en Rick zet relevante onderwerpen op de agenda van politiek en media om obstakels weg te nemen voor ruim 1,8 miljoen Nederlanders met een handicap. Rick maakt deel uit van de werkgroep All inclusive die is opgericht om het Netwerk Mediawijsheid te ondersteunen in beleid en aanpak. Zelf heeft hij osteogenesis imperfecta, een erfelijke bindweefselaandoening waardoor hij in een rolstoel zit.

 

foto © Stijn Ghijsen – KRO-NCRV

 

3 Sophie Heesen

3. Sophie Heesen

Motivatie:

Jong, ondernemend en iemand die de maatschappelijke vertaalslag weet te maken van behoefte naar beleid. Haar drive en positiviteit zijn kwaliteiten die komende generaties inspireren en motiveren om zich ook uit te spreken tegen onrecht en om positief te blijven bij tegenslagen.

 

Sinds haar achttiende raadslid voor de PvdA in Gouda. Sophiewerkt met de Roze Alliantie Gouda aan een campagne voor LHBTI-jongeren. De campagne werd gelanceerd met het ondertekenen van de Liefdesverklaring en de actie #iedereenmagzoenen.Daarnaast richtte ze het Politiek Café Nederland op. Ze houdt zich van jongs af aan al bezig met problemen in de maatschappij. Opinieblad Elsevier riep de politica in 2020 uit tot een van de 30 Nederlandse uitblinkers onder de 30 jaar.

 

foto © Alina Danii Bijl

 

 

4. Ramon Arnhem © Frans Paalman

4. Ramon Arnhem

Motivatie:

“Ramon Arnhem is een integere en hardwerkende politieman met het hart op de juiste plek. Hij is het voorbeeld van nieuw en dienend leiderschap binnen de Nationale Politie. Met zijn open houding en zijn intrinsieke interesse in de ander is hij in staat om in alle lagen en onder alle groepen in de samenleving de verbindende factor te zijn. Recht voor zijn raap en altijd denken in oplossingen is zijn kracht. Terecht dat hij genomineerd is voor de Top 100 want hij hoort daar als nieuwe leider absoluut bij.” – Fatima Elatik over Ramon Arnhem

 

Politiechef van het district IJsselland. Eerder was hij teamchef van het Basisteam Openbaar Vervoer Amsterdam. Ramon wil de band stevig aanhalen tussen politie, scholen en instanties die met jongeren werken. Hij ontwikkelde met zijn team het programma ‘Politie van Iedereen’ waaraan hij als plaatsvervangend programmadirecteur leiding heeft gegeven. Het programma richtte zich op het beter laten aansluiten van de politie op de etnisch, religieus en seksueel gevarieerde samenleving.

 

foto © Frans Paalman

5. Glimina-Chakor

5. Glimina Chakor

Motivatie:

Doet mooie dingen in het Noorden op het gebied van o.a. duurzaamheid! Wisten jullie dat Groningen de drafbaan in het Stadspark wil opstoten naar de landelijke top 4 openlucht-concertlocaties om het ‘groenste’ evenemententerrein van het land te worden? Dat soort dingen dus en veel meer. Glimina: Kop d’r veur!

 

Wethouder gemeente Groningen namens GroenLinks met o.a. Groen & Klimaatadaptatie en Evenementen in haar portefeuille. Na haar studie Social Work heeft ze zich ingezet om de positie van vrouwen en kinderen in situaties van huiselijk geweld te verbeteren. In 2012 won Glimina de landelijke publieksprijs voor Sociaal Werker van het Jaar. Een jaar later werd ze actief bij GroenLinks, waarna ze al snel werd gekozen tot gemeenteraadslid. In 2017 werd ze vervangend fractievoorzitter en vanaf 2018 fractievoorzitter en lijsttrekker van de partij.

s
Welcome to Booth.

Tincidunt id aliquet risus feugiat, inante metus dictum at tempor usis nans.

d