Top

COMMUNITY IMPACT

Lees hieronder waarom zij in de rubriek COMMUNITY IMPACT staan.

2 Kavitha Varathan - thisiseindhoven.nl

Kavitha Varathan

Motivatie:

Empowerment voor de kosmopoliet is waar Kavitha zich voor inzet, iets waar wij blij van worden. In een nieuw land jezelf hervinden is al lastig genoeg, met dit soort initiatieven claimt de ‘partner van’ een eigen plek op in de samenleving. Gelijkwaardigheid 2.0.

 

CEO van Expat Spouses Initiative (ESI), een community-gedreven initiatief. Kavitha verhuisde in 2008 naar Eindhoven vanuit India, waar ze architect was. In 2015 richtte ze ESI op, een netwerk dat (hoogopgeleide) partners van expats in Eindhoven verbindt met lokale mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Een jaar eerder had ze voor haar idee de Marina van Damme-beurs ontvangen. Voor ESI ontving ze in 2016 de Knaller van het Jaar bij de uitreiking van de E52 High Tech Piek Awards. In datzelfde jaar hield Kavitha een TED Talk over ‘Global Citizens’ op TEDxEindhoven.

 

3 Ron Vogels 2

Ron Vogels

Motivatie:

Creativiteit verbindt en daarom is het werk dat Ron doet onmisbaar voor de stad. Hij weet als geen ander waar de community behoefte aan heeft en biedt ze en passant ook een uitlaatklep. Door creativiteit in te zetten daklozen te empoweren is om het even op z’n plat Amsterdams te zeggen: GOUD OUWE!

 

Kunstenaar. Samen met vrijwilligers en stagiaires runt hij het Living Museum 040, een vrijplaats waar mensen ongedwongen en onbevangen kunst maken, elkaar inspireren en nieuwe ideeën, inzichten en contacten opdoen. Daarnaast runt hij 56, een atelier, in de centrale inloop voor dak- en thuislozen. Voor daklozen heeft Vogels samen met Bossche kunstenaar Frank Willems T-shirts, sweaters en hoodies op de markt gebracht via het project en platform ONE AND ONE MAKES TWO. Op de kleding is een afbeelding te zien van een schilderij van Vogels. Wie iets koopt doneert daarmee automatisch een bedrag voor eenzelfde kledingstuk, dat aan een dakloze in Eindhoven wordt gegeven.

 

Fadua & Wafae Mansuri

Wafae & Fadua Mansuri

Motivatie:

Wafae, Fadua en iedereen die betrokken is bij de organisatie zijn voor een hoop communities absolute helden. Met hun projecten richten ze zich vanuit Eindhoven op hulpvragen waarbij grenzen geen issue zijn. Met passie, toewijding en vanuit het hart basisbenodigdheden realiseren voor anderen: dat is de mooiste impact die je kunt hebben op andermans leven.

 

Oprichters ByRocco Foundation. De zusjes Wafae en Fadua Mansuri hebben in 2016 de stap gezet om de ByRocco Foundation op te richten. Wafae is voorzitter en Fadua is penningmeester. De stichting en haar vrijwilligers zetten zich in voor het verbeteren van de levensomstandigheden van kansarmen. Het eerste project was We Care For Atlas, waarmee ze iets wilden betekenen voor de kwetsbaren in Marokko. Inmiddels heeft de stichting al meerdere mooie projecten afgerond. Zo werden er bijvoorbeeld waterputten gebouwd in Burundi en Sierra Leone. Het huidige project richt zich op het bouwen van een school in Sierra Leone. Sinds kort hebben Wafae en Fadua een volgende stap gezet met hun stichting: ze hebben de ANBI-status toegekend gekregen.

 

martijnkersten.eu

Angelo Martinus

Motivatie:

Dans is sowieso BIG in Eindhoven en Angelo en zijn impact mogen niet ontbreken in deze Top 40. Iemand die de regio internationaal veel aanzien geeft en talent een podium geeft om zich te kunnen ontwikkelen, is een baas. PERIOD. Keep making shit happen!

 

Co-founder van Urban Dansdagen en Collabros en lid van adviescommissie Pop in Limburg. Angelo was medeoprichter van Hip Hop Lab 040 en betrokken bij het platform EMoves, dat in 2012 gestalte kreeg met het graffiti-festival Step into the Arena. Hij is ook eigenaar van Mad Skills, een (urban) cultureel advies- en projectbureau. Met Collabros zet hij zich met zijn ervaring, kennis en netwerk in om de historie en rijkdom van street culture vorm te geven bij bedrijven, organisaties en andere geïnteresseerden. Hij won in 2019 de Eindhoven Cultuurprijs in de categorie Rabo Publieksprijs. Sinds 2020 is Angelo jurylid van de Inspiratieprijs, die wordt uitgereikt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

 

foto © Martijn Kersten photography

s
Welcome to Booth.

Tincidunt id aliquet risus feugiat, inante metus dictum at tempor usis nans.

d