Top

CULTUUR & CREATIVE

Lees hieronder waarom zij in de rubriek CULTUUR & CREATIVE staan.

WORLD OF DANCE -- Season: 2 -- Pictured: The Ruggeds -- (Photo by: Andrew Eccles/NBC)

The Ruggeds

Motivatie:

Eindhoven’s finest. We volgen de crew al een tijdje en naast juichen voor de tv tijdens hun optredens bij World of Dance, vinden wij het niet meer dan logisch dat deze crew voor goud gaat in Parijs in 2024.

 

Breakdancecrew die bestaat uit: Roy Overdijk, Rico Ebenizer Coker, Virgil Dey, Jessy Kemper, Niek Traa, Lee-Lou Demierre, Tawfiq Amrani, Andy Tjong en Sjoerd Poldermans. Naast verschillende wereldtitels behaalde de crew wereldfaam met hun optredens in onder andere Justin Biebers video voor ‘Where Are U Now’ en verschenen ze in het tweede seizoen van de Amerikaanse dansshow World Of Dance. Naast verschillende dansproducties en theatershows hebben ze hun zinnen gezet op deelname aan de Olympische Spelen van Parijs in 2024 waar breakdance voor het eerst een officiële olympische sport is.

 

foto © nbc

Shakiraa Jassat

Shaakira Jassat

Motivatie:

Sinds Shaakira uit Zuid-Afrika de overstap heeft gemaakt naar Eindje gaat het hard met Studio Sway. Haar designs hebben vaak een link met duurzaamheid, dus by all means, Shaakira: keep up the amazing work! Haar Aquatecture is zo’n innovatie die wij absoluut de wereld over zien gaan.

 

Founder van Studio Sway, designer en innovatieve ondernemer. Shaakira heeft al een aantal designs op haar naam staan, waaronder het Tea Drop-project waarvoor ze de Kazerne Design Award won. Met haar laatste innovatie getiteld Aquatecture ontwierp ze roestvrijstalen panelen die water opvangen, zowel regenwater als damp. Ze kunnen bevestigd worden aan een gebouw of zelfstandig staan in een openbare ruimte.

 

 

Bob de Wit & Koen Verhees - © Justina Lukosiute

Bob de Wit & Koen Verhees

Motivatie:

Met zo’n creatieve oplossing komen om een hele sector toch een ‘podium’ te bieden is echt waanzinnig goed. Geluidsmannen zijn sowieso altijd megabelangrijk voor een optreden, want geluid… Maar om in het verlengde van de Zooms, Teams en andere calls video in te zetten om optredens te streamen is uniek en voor de regio een belangrijke levenslijn in een lastige periode. Petje af!

 

Oprichters The Isolation Sessions. Geluidsmannen Bob en Koen wilden tijdens corona bands en muzikanten een podium geven, hierdoor ontstonden The Isolation Sessions: muzikale livestreams die liveoptredens bieden in tijden dat podia (nog) niet bereikbaar zijn. Er zijn al ruim 200 sessies geweest en de naam is inmiddels gewijzigd naar The Sessions. De concerten zijn gratis te bekijken, maar online bezoekers kunnen vrijwillig een bedrag doneren.

 

foto © Justina Lukošiūtė

glenda pattipeilohy - © Diewke van den Heuvel

Glenda Pattipeilohy

Motivatie:

“Glenda maakt sociaal-maatschappelijke onderwerpen bespreekbaar maar wel met humor. Zij fascineert mij door haar liefde voor het land van herkomst, de Molukken. Met haar prachtige glimlach, haar eigenzinnigheid en haar kracht zet zij woorden om in daden en groeit zij door Reforestation kusten terug op aarde. Alleen maar liefde voor deze held. Romy – zuster, vriendin, kameraad.” Romy Rondeltap over Glenda Pattipeilohy

 

Medeoprichter Awareness Moluccan Identity (AMI), event producer, educator en co-curator Beyond Walls. Met AMI (wat letterlijk WIJ betekent in de bahasa tanah, de oude taal van de Midden-Molukken) organiseren ze projecten en evenementen om bewustwording te creëren voor de hedendaagse en oude Molukse cultuur, natuur, muziek, kunst en het behoud van de identiteit. Glenda geeft als Juf Glen taalles in Bahasa Maluku, de taal die gesproken wordt op Maluku, en fashionworkshops. Dit doet ze in samenwerking met organisaties als IAMSHERO, Fawaka Ondernemersschool en Adidas.

 

foto © Diewke van den Heuvel photography

 

s
Welcome to Booth.

Tincidunt id aliquet risus feugiat, inante metus dictum at tempor usis nans.

d