Top

ENTERTAINMENT

Lees hieronder hoe waarom zij in de rubriek ENTERTAINMENT het verschil maken.

1. Dywel Braaf

Motivatie:

Composer, pianovirtuoos en leiderschap tonen binnen je community op zo’n leeftijd (23 bij het opstellen van de Top 100, red.) vinden wij next level. Bach in de Bims? JA! Maar deze man gaat ook gewoon Carré en Carnegie Hall uitverkopen.

 

Klassiek pianist en componist. Dywel is winnaar van het Prinses Christina Concours en van het televisieprogramma Het Orkest van Nederland – Op Weg Naar Het Concertgebouw. heeft met pianist Wibi Soerjadi opgetreden in het Concertgebouw. Dywel groeide op in de Bijlmer waar men in het algemeen weinig naar klassieke muziek luistert. Met zijn afstudeerconcert vanuit het Bijlmer Parktheater wilde hij mensen uit zijn eigen community kennis laten maken met klassieke muziek. Door de COVID-19-crisis is het concert uiteindelijk in de vorm van een livestream uitgezonden. In 2019 was Dywel ambassadeur van de Black Achievement Month.

 

“Ik vind het een eer dat ik als voorbeeld gezien mag worden voor mijn maatschappij, maar ik ben gewoon een hardwerkende jongen van 23 die net als iedere man doet waarvoor hij geroepen is.”

2. Roselilah -

2. Roshwita Larisha - Roselilah

Motivatie:

Jong (24). Vrouw. Dikke beats. Fearless. Roshwita aka Trapbaby maakt haar eigen drumkits en produceerde onlangs samen met Ramiks de track ‘Made In Turkey’ van Murda & Ezhel. Die Grammy’s gaan door deze gouden generatie producers straks echt wel richting Nederland. LilahFlipDaBeatYah!

 

Trap producer die in 2019 werd genomineerd voor een Grammy Award voor haar bijdrage aan het album van de Amerikaanse rapper 21 Savage. Ze heeft de nominatie te danken aan een samenwerking die ontstond nadat ze haar beat naar een collega-producer stuurde via een direct message op Instagram. Roselilah maakt deel uit van een jonge generatie producers die buiten Nederland hun kansen grijpen en samenwerken met grote artiesten en producers uit de Verenigde Staten.

 

3. Anuar (1) -

3. Anuar Aoulad Abdelkrim

Motivatie:

Multitalent dat al jaren consistent bouwt aan zijn imperium. Hij heeft sowieso geschiedenis geschreven met de Ramadan Conference en mede omdat zoiets nog niet bestond is het een groot succes gebleken. Hij stond op de cover van The New York Times, maar gezien zijn liefde voor Utrecht zal hij voorlopig nog hier te bewonderen zijn.

 

Comedian, schrijver en trotse Utrechter. Won in 2004 het Cameretten Festival. Naast stand-upcomedy schreef Anuar teksten en grappen voor televisieprogramma’s als Raymann is Laat en The Comedy Factory. In 2015 debuteerde hij met zijn boek Op zoek naar mijn voorhuid en in 2019 kwam zijn tweede boek Het zal je broertje maar zijn uit. Onlangs eindigde de Ramadan Conference, een door Anuar bedacht concept waarmee hij door het land tourde samen met Rayen Panday, Roué Verveer en Najib Amhali. De tour was in elke zaal uitverkocht.

 

4. Shishani by Chris Philippo -

4. Shishani Vranckx

Motivatie:

“Ik heb diepe bewondering voor haar kracht als muzikant. Ze is een unieke zangeres, instrumentalist, songwriter en een waanzinnig improvisator. Ze ontroert met intieme persoonlijke verhalen, ze schudt en schuurt met maatschappijkritische onderwerpen, maar het meest nog schittert ze wanneer ze dit overstijgt en er iets ontstaat wat groter lijkt te zijn dan zijzelf. Ze voert je dan mee naar een plek van intuïtief luisteren, van puur ervaren.” – Karima el Fillali over Shishani

 

Singer-songwriter en multi-instrumentalist. Haar vocale stijl is beïnvloed door Afro-Amerikaanse en Afrikaanse muziektradities. In The Namibian Tales combineert ze traditionele muziek uit Namibië met soul en jazz. Binnenkort verschijnt het album van de band Shakuar, een collectief waarin ze samenwerkt met o.a. Karima el Fillali en dj en producer Trippin Jaguar. Shishani gebruikt haar socialmediakanalen regelmatig om LHBTQIA+-kwesties en racisme aan te kaarten.

 

foto © Chris Philippo

5. Ricardo Arcari - DJ Cripple X

5. Ricardo Arcari

Motivatie:

We houden van de grenzeloze ambitie van Ricardo en van het feit dat hij zich zo inzet voor een grote community voor wie het niet vanzelfsprekend is dat ze onbezorgd ergens terecht kunnen om te feesten. Deze man is een motivator met een hart van goud.

 

DJ Cripple X en initiatiefnemer van feesten voor mindervaliden. Hij draait al jaren voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking en organiseert het feest Disco Zonder Drempels. De naam heeft hij gekozen ‘om het stigma tegen te gaan dat er is over mensen met een beperking’. Op 28 februari zou de allereerste Disco Zonder Drempels On Tour in AFAS Live plaatsvinden, maar door de coronacrisis is het grootste dansspektakel voor mensen met een beperking uitgesteld tot 2021.

 

s
Welcome to Booth.

Tincidunt id aliquet risus feugiat, inante metus dictum at tempor usis nans.

d