Top

ONDERNEMERS

Lees hieronder waarom zij in de rubriek ONDERNEMERS staan.

4 Mohamad Habanakeh en Anouk Willemsen

Mohamad Habanakeh & Anouk Willemsen

Motivatie:

Liefde wint altijd! Heel inspirerend om te zien hoe er vanuit een relatie een toffe onderneming ontstaat die gelukkig ook nog coronaproof is vanwege het afhalen. We wensen jullie veel succes en groei. Sowieso gunnen we heel Nederland de verfijnde smaken van de Syrische keuken, dus Eindhoven: enjoy it.

 

Oprichters Syrische afhaal/catering Memories of Damascus. Eind december 2020 begonnen Mohamad en Anouk met Memories of Damascus vanuit hun eigen keuken in Vredeoord. In Damascus werkte Mohamad als manager in kledingzaken voor merken als Benetton en Stefanel. Anouk is sociaal-juridisch begeleider van afgewezen vluchtelingen bij Stichting Vluchtelingen in de Knel. Ze studeerde Midden-Oostenstudies en Arabisch in Nijmegen, waar ze Mohamad ontmoette.

 

1 Zeynep Dağ

Zeynep Dağ

Motivatie:

Niet naast je schoenen lopen is een uitdrukking die bij Zeynep past. Niet alleen omdat ze down to earth blijft maar omdat die schoenen zo uniek zijn dat de hele wereld ze wil hebben. Een Eindhovense topondernemer, rolmodel, een verbinder en iemand die zich als internationaal boegbeeld bezighoudt met de opkomende generaties door haar Business and Fashion Academy. Een ideale ambassadeur voor Eindhoven. If the shoe fits…

 

Schoenenontwerper. CEO en creative director van haar eigen merk Alzúarr, met een winkel in Qatar en een showroom in Parijs. Wat in 2017 begon als een droom is uitgegroeid tot een groot succes: ook wereldsterren Beyoncé, Rihanna en Jennifer Lopez weten haar inmiddels te vinden. In 2017 won ze de prijs voor ‘Etnische ondernemer van het jaar’ en een jaar later was ze genomineerd voor de Eindhoven Cultuurprijs. Zeynep richtte in 2019 haar eigen Business and Fashion Academy (BFA) op.

 

3 Yolima van den Berkmortel & Sally Ocaña & team - International Creative Women 2

Yolima van den Berkmortel & Sally Ocaña

Motivatie:

Live workshops, online talkshows, coachingsessies en businessplanchallenges? Yep, dat doen ze, en nog veel meer. Ze doen het uiteraard niet met zijn tweeën want het team is veel groter en het is een groeiende community. Zowel in getallen als in impact. The future is female!

 

Oprichters van ondernemerscommunity International Creative Women. Met hun collectief hebben ze een netwerk en platform opgebouwd waarmee ondernemers elkaar kunnen helpen en inspireren, en waarop ze hun  kennis en verhalen kunnen delen. Yolima werkte in Colombia voorheen als bioloog en duikinstructeur, Sally was er architect en runde daarnaast haar eigen onderneming in handwerk.

 

2 Noman Meihandoest & Taalieb Abdoelradjak - © Geert Van Elten

Noman Meihandoest & Taalieb Abdoelradjak

Motivatie:

Eindhoven is door de lens van Noman mooier dan ooit! Samen met Taalieb hebben ze een initiatief opgezet dat letterlijk en figuurlijk een verrijking is voor de stad en haar inwoners. Support your locals!

 

Initiatiefnemers van het project Negentien20. Om in de coronatijd iets terug te doen voor de stad zijn Noman (fotograaf) en Taalieb (beheer site) gestart met het project Negentien20, waarmee ze via hun webshop wanddecoraties verkopen met zelfgemaakte foto’s van iconische gebouwen en skylines in Eindhoven. De opbrengst gaat volledig naar lokale ondernemers en organisaties die het op dit moment extra zwaar hebben, om ze een hart onder de riem steken. Noman en Taalieb zijn huisgenoten, kennen elkaar vijftien jaar en hebben eerder samen een webshop opgezet.

 

s
Welcome to Booth.

Tincidunt id aliquet risus feugiat, inante metus dictum at tempor usis nans.

d