COMMUNITY IMPACT
Lees hieronder waarom zij dit jaar in de rubriek COMMUNITY IMPACT staan.
1. Brahim & Bilal Lakhal
Motivatie:
Broederliefde en puur enthousiasme spatten van je beeldscherm af als je hun vlogs bekijkt. Brahim en Bilal zijn verbinders en absolute rolmodellen, omdat ze het syndroom van Down als motivatie gebruiken om positief te zijn en misconcepties over mensen met het syndroom wegnemen. Zij nemen ons mee in hun wereld door hun mooie ervaringen samen vast te leggen. Ga ze snel volgen. Wat je gaat zien is alleen maar liefde!
Vloggers en makers Brahim Vlogs. Brahim is medeoprichter en bestuurslid van Stichting Elk Kind Een Bal en van de Ricardo van Rhijn Foundation. Hij maakt wekelijkse vlogs samen met zijn broertje Bilal, die het syndroom van Down heeft.Brahim begon als sport- en jongerenwerker en verzorgt naast zijn werk voor de stichtingen o.a. trainingen, workshops en sportactiviteiten voor basisscholen, scholieren, studenten en bedrijven. Ze zijn genomineerd voor een Gouden Televizier-Ster in de categorie online-videoseries.
2. Aminanta Minte
Motivatie:
Wij raken persoonlijk altijd erg geïnspireerd door de verhalen op Alien Mag. Aminanta biedt met het magazine een platform aan (jonge) vrouwen die gebrek aan representatie niet meer accepteren. Haar redactie is het antwoord op de vraag waar die biculturele journalisten en redacteuren zijn. Wij vinden daar niks buitenaards aan , dit is hoe Nederlandse mediaredacties anno nu zouden moeten zijn.
Founder online magazine Alien Mag, creatief ondernemer en bureauredacteur bij FunX. Alien Mag is een online platform over girlpower en zelfacceptatie. Het merendeel van de verhalen wordt geschreven door biculturele vrouwen. In de rubriek ‘Kijk hoe mooi’, een samenwerking met modetijdschrift Elle, wordt aan vrouwelijke deelnemers de vraag ‘wat vind je mooi aan jezelf?’ gesteld. Het platform is een verzameling van maatschappelijk relevante thema’s, fashion, lifestyle en persoonlijke verhalen.
3. Obada Kheireddin
Motivatie:
Ya habibi! Iemand die zijn dromen blijft najagen, blijft bikkelen en vanuit Angeren (we moesten het opzoeken) een miljoenenbereik en -netwerk heeft opgebouwd is een en al IMPACT met hoofdletters. In het Nederlands vloggen is overrated en hoeft echt niet, blijf vooral uniek en laat de Arabische en de rest van de wereld genieten van je aparte kijk op comedy.
YouTube-ster en comedian. Obada vluchtte uit Syrië en maakt sinds 2014 vanuit het kleine dorpje Angeren korte films in het Arabisch die miljoenen keren bekeken worden op zijn YouTube-kanaal. Hij doet dit samen met zijn broertje Humam die het camerawerk doet. Het meest bekeken filmpje staat op 28 miljoen views. Obada schrijft zelf het scenario, speelt alle typetjes en doet de montage.
4. Soumaya Bazi
Motivatie
“Met Soumaya samenwerken en in de les werken aan eigen werk was bijzonder: niet alleen heeft zij een enorm integer karakter, haar enthousiasme, ambitie en visie werken aanstekelijk. Haar wereldblik is een blik die veel mensen kwijtraken naarmate ze ouder worden. ‘Maar, waarom niet?’ en dan met genoeg argumentatie en pragmatisme dingen toch voor elkaar boksen. Het is iets wat ik persoonlijk graag vaker zou willen zien. Een virtuoos in wording. Congrats!!” – Orville Yssel, visueel artist/art director, strateeg, docent
Presentator en coproducent van de YouTube-serie ‘FF EERLIJK’. In de serie vraagt Soumaya zich af hoe mensen die tegen onrecht in actie komen dit beleven en wat dit met hen persoonlijk doet. Ze ging hiervoor in gesprek met rapper en activist Akwasi, klokkenluider Fatima Aboulouafa en feminist en slutshamingactivist Milou Deelen. De serie is geproduceerd door Meervaart Studio (Orville Yssel, Luna Petilli en Soumaya Bazi) in samenwerking met Amnesty International.
foto © @stayinspiredbytima
5. Raksha Bharos
Motivatie:
Raksha maakt met haar online community een hoop onderwerpen die onderbelicht blijven bespreekbaar binnen haar gemeenschap én daarbuiten. Het platform is een aanwinst voor deze en komende generaties Hindoestaanse vrouwen én voor vrouwen uit andere gemeenschappen. De afwisseling tussen luchtige onderwerpen en serieuze zaken vinden wij een welkome aanvulling op het huidige online aanbod. Keep uplifting and representing!
Oprichter HÏVAN Community (Hindoestaanse Vrouw Anno Nu).Hivancommunity heeft als platform het doel om de positie van de Hindoestaanse vrouw in Nederland en Suriname te versterken door kennisdeling, vrijheid en ontwikkeling te stimuleren. Ze gaat op het platform met o.a. ondernemers, politici, ayurvedisch artsen en creatievelingen in gesprek over onderwerpen als cultuur en colorisme binnen de eigen gemeenschap. Raksha werkt hiernaast als organisatieadviseur bij het ministerie van Defensie.