Top

SPORT

Lees hieronder waarom zij in de rubriek SPORT het verschil maken.

1. Houssin Bezzai

Motivatie:

Ook wij kijken al jarenlang naar de KNVB met de vraag: ‘wat gaan ze doen?’ Het lijkt wel geaccepteerd te zijn dat supporters, ouders en praatprogramma’s racisme en discriminatie als uitlaatklep gebruiken en dan wegwuiven als ‘humor’. Houssin en team: veel succes en kracht!

 

Programmamanager racisme en discriminatie bij de KNVB. Aan het aanvalsplan getiteld ‘Ons voetbal is van iedereen’ werd maandenlang gesleuteld met de KNVB en verschillende ministeries met als doel racisme en discriminatie te weren. In het kader van het aanvalsplan werd onlangs de commissie Mijnals opgericht. Tv-presentator Humberto Tan wordt voorzitter van de commissie, waarin onder anderen voormalig topvoetballer Daphne Koster plaatsneemt. Houssin is oud-speler van onder meer Sparta Rotterdam en TOP Oss. Na zijn voetballoopbaan werkte hij aan diverse maatschappelijke projecten zoals het Jeugdfonds Sport & Cultuur, ging hij met de hulporganisatie Movement On The Ground naar Lesbos om voetbalclinics aan vluchtelingen te geven en was hij vrijwilliger bij het Nederlands daklozenteam.

 

Leonne - Hassnah square

2. Hassnah Elhage & Leonne Stentler

Motivatie:

Vrouwen die andere vrouwen empoweren, promoten en supporten zoals het hoort. Wat de dames doen op hun platforms en de concepten die zij op de markt brengen helpen het vrouwenvoetbal big-time! Als Xavi en Iniesta bij FC Barcelona ‘passen’ deze dames niet alleen de bal maar ook hun kennis naar jong talent.

 

Oprichters van Elhage Stentler Consultancy met de focus op sportmarketing, strategie en consultancy in het vrouwenvoetbal. VV Kicks is hun mediaplatform dat gespecialiseerd is in vrouwenvoetbal en waarvoor ze o.a. geschreven content, videoproducties en mini-docu’s produceren. Voormalig Ajax-speelster en Oranje-international Leonne Stentler en sportjurist, oud-zwemster en consultant Hassnah Elhage maken en presenteren samen met Marjolein van der Veldt 1920 Clubhouse, de enige podcast in Nederland over vrouwenvoetbal.

Mousid

3. Mousid Akhamrane

Motivatie:

Man met een grote mond en een nog grotere tas vol kennis en tactiek die niet veel aan sugarcoating doet. Vraag mensen in de kickbokswereld wie er een absolute legende is qua coaches en zijn naam staat geheid in de top 5 van sensei’s. Geniet van je welverdiende rust, al denken wij dat pensioen echt een groot woord is. Osu!

 

Oprichter Mousid Gym. Na zelf jarenlang actief te zijn geweest als vechter en verschillende titels te hebben gewonnen, richtte Mousid in 1989 de sportschool op. Hij heeft door de jaren heen veel kickbokskampioenen getraind zoals Badr Hari, Hesdy Gerges, Denise Kielholtz en Fikri en Mourad Tijarti. Naast personal coaching bereidt hij ook Glory-, UFC-, Bellator- en Enfusion-vechters voor. Vanaf januari heeft Mousid aangekondigd het rustiger aan te doen, zijn zoon Jaouad zal zijn taken in de sportschool overnemen.

4. Saloua el Mazouni

4. Saloua el Mazouni

Motivatie:

In Nieuw-West (Amsterdam) zien wij steeds vaker meiden op de pleintjes iemand een panna geven en scoren en het zou ons niks verbazen als die bij El Mazouni vandaan komen. Wanneer kunnen we de eerste toptalenten in Oranje verwachten, Saloua? Er mag wat ons betreft snel een henna-gloed in dat elftal! Keep going sis.

 

Oprichter van El Mazouni Coaching & Sportbegeleiding en medeoprichter GirlsConnect. Saloua bereikt momenteel meer dan 120 meiden uit Amsterdam Nieuw-West door voetbalcoaching, begeleiding en de organisatie van toernooien en wedstrijden. Met GirlsConnect biedt ze op een laagdrempelige manier diverse themabijeenkomsten aan waarbij meiden hun persoonlijke ervaringen met elkaar kunnen delen.

5. Kiran Badloe © Alain Sign

5. Kiran Badloe

Motivatie:

Super dat Kiran zich als wereldkampioen, Europees kampioen en toekomstig olympisch kampioen (kwestie van tijd) ook bezighoudt met duurzaamheid omtrent water. Windsurfen lijkt wel een Nederlandse specialiteit te worden! Keep making waves and riding them.

 

Wereldkampioen windsurfen in de RS:X-klasse. Hij kwalificeerde zich voor de Olympische Spelen van 2020 die door COVID-19 een jaar later plaatsvinden. Kiran is meervoudig wereldkampioen en Europees kampioen. Hiernaast is hij als ambassadeur aan Dutch Wavemakers verbonden, een project gericht op het bewustzijn en duurzaam gebruik van water. Badloe prolongeerde in 2019 in het Circustheater zijn titel als Haags sportman van het jaar.

 

foto © Alain Sign

s
Welcome to Booth.

Tincidunt id aliquet risus feugiat, inante metus dictum at tempor usis nans.

d