MEDIA
Lees hieronder waarom zij dit jaar in de rubriek MEDIA staan.
1. Mouad Aoujil
Motivatie:
Van callcenters tot de top van de media, Mouad did that! De zender waar heel jong Nederland op afstemt voor de nieuwste hits en waar de meest uiteenlopende topics worden besproken. FunX is al jaren marktleider en met Mouad aan het roer zien wij dit alleen maar groeien. Big up!
Zakelijk directeur van Stichting FunX en algemeen directeur sales van FunX BV. Werkte voorheen voor o.a. KPMG, Xerox en Conduent en staat sinds februari 2019 aan het hoofd van de populaire radiozender. FunX is de publieke zender voor jongeren in de grote steden met actualiteiten, entertainment en vernieuwende muziek. Jong en divers Nederland herkent zich in de maatschappelijke discussies, hosts en programma’s op FunX.
2. Ann-Lynn Hamelink
Motivatie:
Een fris gezicht tussen al die (vaak!) witte mannen die voorbijkomen op RTL Z. Na jaren als journalist reportages en ad hoc breaking news-uitzendingen te hebben gedaan, doet ze dat nu als eindredacteur en daar worden wij blij van.
Eindredacteur en presentator van de dagelijkse nieuwsbulletins van RTL Z. Ann-Lynn doet eindredactie als er breaking news is, zoals de schietpartij in Utrecht en orkaan Irma. Ze heeft ook uitzendingen op locatie gepresenteerd, bijvoorbeeld bij het RTL Z Startup Verkiezingsdebat in 2017 en verschillende events van TEDx. Als spreker houdt ze zich bezig met onderwerpen als leiderschap, duurzaamheid en klimaat.
3. Ghassan Dahhan & Milena Holdert
Motivatie:
Journalisten zoals Ghassan en Milena die onderzoek doen tot ze de onderste steen boven hebben zijn in een tijd van vluchtige tweets en opinie goud waard. Hun bevindingen laten zien dat er nog te veel zaken onderbelicht blijven in de hedendaagse media.
Ghassan is journalist bij Trouw en Milena is onderzoeksjournalist bij Nieuwsuur. Ze sloegen de handen ineen en deden maandenlang onderzoek naar het staatsgeheime NLA-programma waarmee Nederland de afgelopen jaren voor miljoenen euro’s aan logistiek materieel aan Syrische strijdgroepen leverde. Voor hun onderzoek en reportages wonnen ze meerdere prijzen: De Loep (de prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen, in 2019), De Tegel (de hoogst haalbare journalistieke prijs van Nederland, in 2019) en de Anne Vondelingprijs (2018).
4. Nikki Sterkenburg
Motivatie:
In tijden waarin de media een duidelijke ruk naar rechts maken en over elkaar heen buitelen voor likes, shares en clicks, pleit Nikki er met name voor om te stoppen met de ‘heeft-banden-met-journalistiek’, iets waar menig journalist wat ons betreft een hoop van kan leren als het gaat om nieuwsgaring. Stick to the facts.
Journalist en redacteur bij Vrij Nederland, bestuurslid Nationaal Comité 4 en 5 mei en eigenaar van NSN Advies, Onderzoek en Journalistiek. Nikki hield zich de afgelopen jaren bezig met radicalisering en extremisme, eerst als onderzoeksjournalist en later als promovendus op het gebied van extreemrechts. Werkte voorheen voor Nieuwe Revu, Quote en Elsevier (waar ze de Mercur won voor ‘Tijdschriftreportage van het Jaar’). Ook publiceerde ze het boek Ongeloofwaardig, hoe ik mezelf radicaliseerde en daarvan terugkwam, over het levensverhaal van ex-jihadist Dennis Abdelkarim Honing. Via haar Twitter-account laat ze weten na 10 jaar journalistiek een pauze te nemen.
5. Karim Amghar
Motivatie:
Een wereldverbeteraar die zowel in het onderwijs als in de media onderwerpen als kansenongelijkheid en radicalisering bespreekbaar maakt is gewoon een baas. Te gek om zo’n bevlogen persoon voor en achter de schermen te hebben die de volgende generatie weet te raken.
Programmamaker en presentator bij omroep NTR, auteur Van radicaal naar amicaal en leraar op het mbo en hbo. Maakte in 2019 Karim pakt zijn kans over kansenongelijkheid in het onderwijs en in 2020 Het ramadangevoel waarin hij onderzocht hoe moslims in Nederland de ramadan doormaken in tijden van corona. Is verder lid van de adviesraad NTR en senior docent omgangskunde bij Zadkine.