Top

SPORT

Lees hieronder waarom zij in de rubriek SPORT staan.

4 alicia holzken

Alicia Holzken

Motivatie:

Eindhoven mag trots zijn op vrouwen als Alicia die het glazen plafond met een opstoot doorbreken. Nederland laat in alle vechtsporten zien dat het succes van vrouwen structureel is en alleen nog maar gaat groeien. Boks ouwe!

 

Bokser en mede-eigenaar van sportschool Boxing Gym Holzken. In 2017 besloot ze om samen met haar vader een eigen boksschool op te zetten. Ze werd als kickbokser wereldkampioen en won als amateurbokser brons bij de Youth World Championships en Youth European Championships. Als professioneel bokser is Alicia na zeven partijen nog ongeslagen.

 

Vinay-13

Vinay Mpiana

Motivatie:

Vinay is een toptalent en toont op zijn social media hoe sierlijk freerunning kan zijn. Door zijn achtergrond in gymnastiek lijkt het allemaal heel makkelijk, maar dit is serieus topsport. Eindhoven, geniet nog van Vinay zolang hij er is want deze man gaat sprongen maken!

 

Freerunner. Vinay is onder andere freerun-docent bij Commit040 en hij maakt deel uit van een generatie urban-sporters die de buitenruimte als podium gebruiken. Bij freerunning draait het om creatieve en fluïde bewegingen in stadse omgevingen waarbij ‘obstakels’ als hulpmiddelen worden gebruikt. Sébastien Foucan wordt gezien als de grondlegger van freerunning, een sport die grotendeels voortvloeit uit parkour met invloeden uit vechtsporten, breakdance en hiphop.

 

foto © Nick Meulenbrooks

*Sari van Veenendaal* of Holland Women

Sari van Veenendaal

Motivatie:

PSV eindigde als tweede in de competitie op 1 punt verschil van FC Twente maar wist alsnog beslag te leggen op de KNVB Beker Vrouwen, dus we kunnen Sari’s terugkeer al geslaagd noemen. Zonder dollen, Sari is een ideale ambassadeur voor het vrouwenvoetbal. De afgelopen periode hebben de Oranjevrouwen meer succes gehad dan de mannen, mede door Sari en haar fantastische reddingen. Op naar meer goud!

 

Goalkeeper van PSV Eindhoven en van de Oranje Leeuwinnen. Sari was tijdens het gewonnen EK 2017 het hele toernooi basisspeelster en bereikte met Nederland de finale van het WK 2019. Na afloop leverde dat haar de Gouden Handschoen op, de prijs voor beste keeper van het WK. In hetzelfde jaar werd Van Veenendaal tijdens het FIFA-gala in Milaan uitgeroepen tot Beste keeper van het Jaar. Ze kwam onder andere uit voor de Londense club Arsenal en het Spaanse Atlético Madrid alvorens ze bij PSV terugkeerde in Nederland.

 

1 Appie el Hatri

Abdellah el Hatri

Motivatie:

Als er iemand legendarisch bezig is en Eindhoven in beweging krijgt, kampioenen traint en inspireert, dan is het de heer El Hatri wel. Zo veel passie en discipline om zijn kennis uit te breiden en door te geven aan de volgende generatie. Keigoed bezig sensei!

 

Sensei, eigenaar Sportcentrum Elhatri. Abdellah (Appie) begon in Eindhoven al in 1974 met karate en geeft sinds 1980 les. Met zijn sportschool bedient hij jong en oud en hij doet meer dan alleen vechtsport. Hij geeft lessen, clinics en organiseert karatetoernooien zoals het Elhatri Minitoernooi voor beginnende karateka’s tot 15 jaar. Ook tijdens corona werden er via Zoom lessen gegeven, bijvoorbeeld Fitgym-lessen voor de 50-plussers.

s
Welcome to Booth.

Tincidunt id aliquet risus feugiat, inante metus dictum at tempor usis nans.

d