Top

Our Story

Wat is De Community Top 100

De meest inclusieve Top 100 van Nederland. Een jaarlijkse rankinglijst van gamechangers uit verschillende communities die impact hebben op kleine en grote schaal. Wij creëren vanuit De Community Top 100 content die het verhaal vertelt van verschillende communities en waarbij wij zelf de keuze hebben welke verhalen we vertellen en vooral hoe we dat doen. Met cultuursensitieve context en zonder stereotyperingen. Eigen verhalen vertellen waarbij wij mensen uit onze communities in de jaarlijkse Community Top 100 uitlichten. De roep om sociale gelijkheid, representatie, LGBTQIA+ acceptatie, de BLM-movement en bijbehorende kritische generaties; we staan met z’n allen voor een shift in de samenleving. Een shift in perceptie en in denkpatronen, we eisen in alle lagen van de samenleving gelijkwaardigheid.

 

Door de Top 100 elk jaar te maken, zijn de 100 namen elk jaar ambassadeurs van ons platform, waarmee de impact van onze missie elk jaar groeit. Door deze rolmodellen deelgenoot van onze filosofie te maken worden ook zij in een andere context gezien en geplaatst door zowel hun eigen omgeving als bij media, organisaties en het bedrijfsleven. Wij geloven in de kracht van inclusiviteit en representatie. Wij maken professionals en talenten uit communities zichtbaar en laten een realistischer Nederland zien vanuit kracht en vanuit de overtuiging dat onze samenleving pas echt vooruit kan als we die verschillen omarmen en elkaar beter begrijpen.

De Community Top 100 wordt geproduceerd door Mr & Mrs Oasis en samengesteld door de hoofdredactie en een onafhankelijke redactie.

Waarom

Omdat gelijkheid niet voor iedereen is weggelegd, omdat een juiste representatie in onze samenleving nog geen feit is en omdat racisme anno 2020 ook een pandemie is die we als maatschappij hopelijk snel samen zullen overwinnen. Wij blijven Nederland spiegelen met community leaders en gamechangers.

Omdat verandering topdown begint, praten we met hoofdredacteuren, managing partners en anderen die invloed hebben op beleid of op een werkvloer. De mensen die daadwerkelijk in de positie zijn om actief iets te veranderen aan werving en selectie, de mensen die redactioneel verhalen vanuit een ander perspectief podium kunnen geven, organisaties die mensen met een andere etnische achtergrond te betrekken bij beleidsmakers die anders cruciale cultuursensitieve context missen. Wij zorgen naast de lijst ook voor deze connecties. Wij helpen organisaties bij de voordracht en selectie van de juiste kandidaten voor raden van bestuur, adviesraden, denktanks etc. We helpen redacties met content uit onze communities vanuit het juiste perspectief te vertellen, in geschreven pers, online platforms en aan tafel bij talkshows. We dagen media uit om met een ander frame te kijken naar verhalen uit de communities.

Ons netwerk bestaat uit toptalenten en professionals met verschillende expertises. Van techniek tot cultuur, van creatief tot media, IT tot zorg, rechten, onderwijs etc. Daarom bieden wij ook diensten aan om vacatures te delen in ons netwerk. Om zo uit een inclusievere poel te werven dan gebruikelijk. Niet alleen omdat het kan, maar vooral omdat het moet. Omdat we die gelijkwaardigheid nog steeds missen in onze samenleving.

s
Welcome to Booth.

Tincidunt id aliquet risus feugiat, inante metus dictum at tempor usis nans.

d