Top

NEXT GEN

Lees hieronder waarom zij tot de NEXT GEN gamechangers horen.

1. Ambrien Moeniralam

Motivatie:

YOOO Ambrien! We wilden alleen even zeggen dat je goed bezig bent. Dé manier om deze toxic masculinity aan te pakken is exposen. We hopen ook dat hier meer aandacht voor komt, vanuit de maatschappij, overheid en media. Want exposen helpt en het dwingt daders te stoppen met hun onzinnige drang om iets eruit te floepen! Just DON’T do it. #keepgoing

 

Feministisch activist en oprichter van het Instagramaccount catcallsofams waarmee ze bewustwording wil creëren omtrent straatintimidatie. Op jonge leeftijd ervaarde ze het zelf al, waarna ze op Instagram geïnspireerd raakte door het account catcallsofnyc. Mensen sturen haar berichten over hun ervaringen met intimidatie en hun locatie, waarna Ambrien op die locatie de intimiderende opmerkingen kalkt met de hashtag #stopstraatintimidatie. Zo vraagt ze aandacht voor het probleem. Ze is in 2018 verkozen tot Amsterdammertje van het Jaar en ze heeft in 2019 een Young Impact Award gewonnen.

2 NEXT GEN BMs

2. Ilias Admi & Mahdi el Farissi

Ilias Admi

De twaalfjarige Ilias is de allereerste kinderburgemeester van Amsterdam. Hij is voorzitter van de kinderraad en hij gaat met burgemeester en wethouders naar bijzondere gebeurtenissen en evenementen. Ilias houdt soms toespraken en houdt contact met kinderen uit de gemeente. Zijn termijn eindigt in 2020.

 

Mahdi el Farissi

Kinderburgemeester van Stichtse Vecht. De twaalfjarige Mahdi gaat zich een jaar lang inzetten voor kinderen uit de gemeente, bij wie hij ideeën ophaalt. Ook gaat hij met burgemeester Ap Reinders en de wethouders op pad naar evenementen en bezoekt hij officiële gelegenheden.

3. Aya Laghzaoui

3. Aya Laghzaoui

Motivatie:

Door diepe dalen gaan en toch de doorzettingskracht van Rocky, Ali en Jordan opbrengen is een zeldzame eigenschap. Aya is een Champ die door haar gezondheid juist anderen wil helpen! Volg Aya en help a sister, help others.

 

Oprichter Eyaa Cares, winnares van de Young Impact Award en de George Maduro Prijs 2020. Ze is een sales- en marketingspecialist, student bestuurskunde en ambassadeur en coach bij Young Impact. Ze werd geboren met een zeldzame stofwisselingsziekte, kreeg twee keer een hartaanval en kwam in coma te liggen in het buitenland. Haar ervaringen lieten haar zien dat goede zorg niet vanzelfsprekend is waarna ze besloot Eyaa Cares op te richten. Hiermee zet ze zich in voor kwetsbare doelgroepen in binnen- en buitenland. Ze doet onder andere boodschappen voor alleenstaande ouders en laat roze waterputten in Afrika bouwen.

Processed with VSCO with sum2 preset

4. Rimon Bahere

Motivatie:

Haar korte film What They Called Me maakt visueel duidelijk wat haar visie is en waartoe ze met haar talenten in staat is. Deze zangeres is door haar kwetsbaarheid juist een enorme powerhouse die over een paar jaar met groot gemak op festivals als Glastonbury of Essence staat te rocken. Dream on Rimon, no limits!

 

Soul- en r&b-zangeres. In korte tijd is ze uitgegroeid tot popster in spe; inmiddels staan Europese en Amerikaanse labels voor de zangeres in de rij. In het jaar van haar debuutsingle ‘Grace’ gaf ze al shows in Parijs en Londen. Op eenjarige leeftijd vluchtte ze met haar moeder vanuit Eritrea naar Nederland voor een betere toekomst en nu wordt haar talent internationaal herkend.

 

Foto © Poria Asghari

5 Norah Yara Rosa

5. Norah, Yarah en Rosa Mukanga

Motivatie:

Let it Happen is making it happen. Wij vinden het geweldig om te zien hoe hun talent wereldwijd impact heeft en hoe zij een inspiratie zijn voor veel kinderen en volwassenen. Dans en muziek verbroederen (of ver-zusteren in dit geval) en wij zien de meiden echt grootse dingen doen in de toekomst. Keep on moving!

 

Hiphopdansers en zussen, beter bekend als Let It Happen. Het drietal deed in 2013 mee aan Holland’s Got Talent. Een jaar later schopten ze het tot de finale van RTL-talentenjacht Everybody Dance Now. Ook stonden ze naast Justin Bieber op het podium in het GelreDome in Arnhem en zaten ze bij Ellen DeGeneres op de bank in haar talkshow Ellen. Eerder dit jaar ging een video van de zusjes op muziek van James Brown viral, waarna Browns dochter de meiden uitnodigde voor een benefietconcert in het Apollo Theater in New York. Door de coronacrisis ging dit helaas niet door.

s
Welcome to Booth.

Tincidunt id aliquet risus feugiat, inante metus dictum at tempor usis nans.

d