BESTUURDERS
Lees hieronder hoe zij als BESTUURDERS het verschil maken.
1. Hasib Moukaddim
Motivatie:
Als ‘realistische idealist’ is Hasib betrokken bij veel organisaties. Zijn toewijding aan het onderwijs is niet alleen tof, maar in de huidige maatschappelijke context vooral enorm belangrijk. Een stille kracht die op de achtergrond zorgt voor representatie op de juiste plekken. Flevoland in the house!
Directeur Onderwijs bij Hogeschool Windesheim in Almere. Hasib zit in de raden van toezicht van onder andere omroep NTR, Jeugdhulp Friesland en iHUB Alliantie. Ook zit hij in de raad van bestuur van Cultuurfonds Almere. Tijdens zijn laatste studie werkte hij als groepsleider in de gesloten jeugdzorg, later bouwde hij mee aan het nieuwe jeugdzorgstelsel en leidde hij als hoofd van de Social Work-opleiding bij Windesheim Flevoland nieuwe hulpverleners op.
foto © avanti-almere.nl
2. Baharak Sabourian
Motivatie:
“Haar oprechtheid, slimheid en kwetsbaarheid raken je zodra je haar ontmoet. Ze is ontzettend inspirerend, nuchter en vastberaden. Baharak ziet en creëert kansen en pakt uitdagingen aan. Haar carrière dankt zij zoals ze zelf zegt aan haar ouders, destijds gevlucht en alles achter zich gelaten om hun twee kinderen in veiligheid en vrijheid te laten opgroeien. De ultieme daad van ouderliefde, die Baharak vleugels geeft om alles eruit te halen wat erin zit, eveneens uit liefde voor haar kinderen.” – Anoesjka Imambaks over Baharak Sabourian
Directievoorzitter lokale banken in opleiding bij Rabobank. Baharak is lid van de raden van toezicht van Kunsthal Rotterdam en het Albeda College. Ze werkte voorheen als advocaat voor o.a. Allen & Overy en was beleidsadviseur bij het ministerie van Financiën. Ook was ze actief als onderdirecteur van het NLFI (NL financial investments), de organisatie die in 2011 werd opgericht voor het beheer van aandelen van genationaliseerde financiële instellingen in Nederland. Haar cv is een combinatie van juridische, financiële, politieke en maatschappelijke ervaringen.
foto © rabobank
3. Arif Dursun
Motivatie:
Arif werkt als accountant, toezichthouder en adviseur én hij helpt ook nog studenten op weg: dat vinden wij heel güzel (mooi). Een jong bestuurlijk talent dat zijn skill set en ervaring doorgeeft aan komende generaties. The only way is up!
Accountant bij KPMG en lid van de raad van toezicht van Cultuur+Ondernemen. Hij adviseert klanten over accounting-vraagstukken en kijkt casussen van studenten na. Arif heeft de opleiding tot registeraccountant afgerond aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Sinds 2014 is hij werkzaam bij Accounting Advisory Services en sinds 2019 bij Accounting Financial Services, waar hij zich bezighoudt met de controles van jaarrekeningen van organisaties. In 2019 deed hij mee aan de Blikverruimers Academie, een not-for-profit opleidingsprogramma voor toezichthoudende functies.
foto © theaccountables.nl
4. Jellie Tiemersma
Motivatie:
We liegen niet als we zeggen dat alle functies van Jellie deze hele rubriek zouden kunnen vullen. Ze onderneemt, zit in raden van bestuur en commissies en spreekt regelmatig over thema’s als toegankelijkheid en inclusie. Haar zicht beperkt haar visie niet en daarom hoort zij in deze Top 100.
Oprichter en algemeen directeur van Personal Too, bestuursvoorzitter van de Stichting Aletta Jacobs Noord-Nederland en adviseur en commissielid van Stichting Kunstraad Groningen. Daarnaast is zij lid van de cultuurraad van de Commissie Integrale Afweging van Cultuur Eindhoven en ambassadeur van kennisinstituut Atria. Ze is slechtziend en ziet met één oog nog maar 2 procent. Ze zet zich als zelfstandig ondernemer en bestuurder in voor diversiteit, maatschappelijk ondernemen en een toegankelijke samenleving.
5. Joyce Browne
Motivatie:
Wereldverbeteraars die hun tijd en energie stoppen in de gezondheid van anderen moeten we als samenleving koesteren. Joyce is zo iemand. Met haar inzet en onderzoeken draagt zij met veel anderen uit de gezondheidszorg bij aan een gezondere wereld. #Genius
Bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Tropische Geneeskunde en Internationale Gezondheidszorg. Ze is assistent-professor Global Health aan het UMC Utrecht met de focus op maternale gezondheidszorg. Daarnaast is Joyce inkomend lid van de raad van toezicht van hulporganisatie Simavi. Ze doet bij het Julius Centrum onderzoek naar o.a. cardiovasculaire epidemiologie. Ze werkte voorheen als gastleraar en dagcoördinator jeugdparticipatie voor ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. Joyce is co-founder van het Dutch Global Health Film Festival, een festival met o.a. films en documentaires over klimaatverandering en gezondheid. Voor haar onderzoek naar problematiek rond zwangerschap binnen de laag- en middeninkomenslanden won ze in 2015 de Leo ten Kate innovatieprijs.
foto © faces of science