Top

Talent– Tech – Trends

Je staat in De Kleurrijke Top 100! Lees hieronder waarom wij jou samen
met de andere gamechangers in Talent, Tech & Trends dit jaar hebben uitgekozen.

1-Sjoerd

Sjoerd

YouTube: Blij Met Sjoerd

Vlogger voor Appie Today, de social zender van Albert Heijn. Sjoerd heeft zijn eigen Youtube kanaal getiteld Blij met Sjoerd. Om de week maakt hij een video waarin hij samen met inspirerende mensen, bekende of iets minder bekende Nederlanders, op pad gaat en bijzondere dingen doet. Zo krijgt Sjoerd op bijzondere plekken een kijkje achter de schermen of in het leven van mensen die hij bewondert. Sjoerd werkt hiernaast nog altijd bij de AH.

Motivatie: Van Sjoerd worden wij blij en met ons vele mensen. Met enthousiasme, humor en passie laat hij zien dat hij geniet van het leven en krijgt hij iedereen voor de camera. Zijn video’s zijn niet alleen inspirerend, maar ook een eye-opener op het gebied van representatie en inclusie van mensen met het Syndroom van Down. Dat AH Sjoerd dit platform heeft gegund toont durf en visie en we kunnen niet wachten tot zijn landelijke TV campagnes. Laterrrrrrrrr!
© Foto: Appie Today

2-Petra-Hoeve-Raoul-Chocolaad-Esther-Jalink-en-Ruth-Schipper-qpido

Petra Hoeve, Raoul Chocolaad, Esther Jalink en Ruth Schipper

Initiatiefnemers van het seksespecifiek expertisecentrum Qpido. Zij richten zich op het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel risicogedrag bij kinderen en jongeren. Zijn onlangs gestart met ‘de Jongerenredactie’. Jongeren praten zelf over problemen die jongeren aangaan en delen dit via social media. Lanceerden eind 2018 een voorlichtingsfilm over sexting en grooming getiteld ”Nu overal te zien!” in het EYE Filmmuseum.

Motivatie: Belangrijk onderwerp! We zien steeds meer artikelen verschijnen over sexting, wraakporno, shaming op scholen en foto en videomateriaal waarmee jonge levens voor altijd beschadigd kunnen worden. Met social media hebben de jongeren een tool voorhanden dat zonder de juiste sturing, het optimale pestmiddel kan zijn op afstand. Heel goed dat ze de jeugd bereiken met behulp van de Jongerenredactie, flinke SO voor hun inzet!
© Foto: Qpido

3-Mohammed-Saiah

Mohammed Saiah

Gemeenteraadslid in Utrecht namens D66. Houdt zich o.a. bezig met diversiteit, jeugd en jeugdzorg, onderwijs, welzijn en is wijkcontactpersoon in de wijk Overvecht. Door een succesvolle campagne van Saiah en de Jongerenorganisatie Beroepsonderwijs (JOB) heet straks iedere mbo’er eindelijk student. Zijn roep om meer erkenning en waardering voor het mbo werd tot in Den Haag gehoord en is vanaf het studiejaar 2020-2021 in ieder geval in taal een wettelijk feit.

Motivatie: Doet hele mooie dingen voor Utrecht en uiteraard Overvecht. Bijzonder om te zien hoe hij een lans breekt voor de MBO’ers van het land en dat het woord student ook een stuk gelijkheid kent, in rechten en kansen. Is een rolmodel en zijn verhaal wordt letterlijk als lesmateriaal gebruikt in Overijssel waar democratisch bewustzijn onder jongeren uit het mbo gestimuleerd wordt voor het vak burgerschap. Ewa broer, Tweede Kamer over een paar jaar?
© Foto: Mounir Samuel

4-Dina-el-Filali

Dina el Filali

Oprichter van ME-TREC, afgestudeerd engineer, Nieuw Amsterdam Raadslid, trainer en schrijfster/dichter. Dina heeft onlangs haar master afgerond en is nu afgestudeerd Urban Environmental System Engineer en zet zich in voor een duurzame en inclusieve stad. Richt zich met haar bedrijf ME-TREC op het hervormen van resource flows, zoals energie, voedsel, water en andere materialen, om op die manier bedrijven en overheden te helpen de overstap te maken naar circulaire systemen.

Motivatie: Dina heeft de juiste visie en is vastberaden om steden duurzamer te maken. Vanuit haar eigen bedrijf doet ze dit en ook namens de Nieuw Amsterdam Raad, een onafhankelijke vertegenwoordiging van 45 millennials die ongevraagd advies gaat uitbrengen aan de echte gemeenteraad. Als TEDx spreker en als mens, heeft Dina definitely ideas worth spreading.
© Foto: Mounir Samuel

5-Mourad-el-Moussati

Mourad el Moussati

Instagram @elmouraad

Oprichter Sollicitatiemarkt.nl en Jongdiverstalent.nl. Mourad creërt met zijn platforms gelijke kansen voor young professionals ongeacht afkomst, geaardheid, religie, beperking of naam. Sollicitatiemarkt is een trainings- en bemiddelingsbureau waar alles draait om videosolliciteren. Hij is ook actief als docent aan de Hogeschool Rotterdam – Rotterdam Academy en werd door Shell geselecteerd om naar de One Young World Summit te gaan. Op de internationale jongerentop komen 1800 jongeren uit 190 landen die in hun land het verschil maken.

Motivatie: Een onderneming opstarten omdat je geen stageplek weet te vinden en op zoek gaan naar een oplossing is een major key to succes. Arbeidsmarktdiscriminatie is nog steeds aan de gang en door video in te zetten kunnen sollicitanten meer van hun persoonlijkheid kwijt dan alleen op papier en dat helpt. We hopen dat HR professionals door dit soort initiatieven in gaan zien dat er heel veel potentie en kwaliteit te vinden is buiten hun eigen gecreërde bubble of excellence. #MoroccanExcellence
© Foto: onbekend

6-Daniëlle-Geel

Daniëlle Geel

Instagram @danielle.g32

Ambassadeur van Young Lady Business Academy. Begon op 9 jarige leeftijd met karten en autosport.Haar droom is teammanager worden van een groot raceteam. Ze doet momenteel ervaring op bij het raceteam van Van Amersfoort Racing. Daniëlle strijdt voor meer vrouwen en gelijkheid in de racewereld en de autosport in zijn geheel.

Motivatie Daniëlle spreekt het uit en wij kunnen niet wachten: ze wil teammanager worden van een groot team. Ze kent de ins en outs van de autowereld en ondanks dat ze zelf niet meer met de auto racet (stoplichten en kartbaan daargelaten) is haar passie voor de race voor gelijkheid begonnen. De Formule 1 is al gestopt met schaars geklede dames, Claire Williams is er teammanager en we hopen dat Daniëlle op dat niveau straks ook laat zien waar vrouwen toe in staat zijn. Haar TEDx Alkmaar talk was erg inspirerend. Linkerbaan… GAAASS!
© Foto: onbekend

7-Toon-Pommer

Toon Pommer

Instagram @liltonydekid

Rapper, danser. Lil Tony is de nieuwste artiest van het platenlabel Apollo Empire Recordings. Behalve rapper is hij ook nog eens drummer en breakdancer. Samen met zijn Rotterdamse vrienden nam hij een professionele clip op voor het nummer ‘Anders’ met Rotterdam Zuid als decor. Tony hoopt ooit een samenwerking met Kraantje Pappie op te mogen nemen. Op het moment van publicatie van deze Top 100 is Tony 10 jaar oud.

Motivatie: Toon has got it going on. Supertof dat hij de kans heeft gekregen om zijn passie voor muziek om te zetten in een professionele opname met bijbehorende videoclip. Je ziet dat hij geniet en dat is basisregel nummer 1 in alles. Lil Tony is nog klein maar blijf vooral groot dromen en doe lekker je ding. Voor je het weet sta je in de HIJS Hip Hop Top 100 en ben je Big Tony.
© Foto: onbekend

8-Rami-Ismail

Rami Ismail

Medeoprichter van de Nederlandse indiestudio Vlambeer. Rami is een gameontwikkelaar en won in 2018 in San Francisco de Ambassador Award omdat hij al jaren de hele wereld overvliegt om mensen in ontwikkelingslanden te helpen bij het maken van games. Hij gaat naar plekken waar games maken niet vanzelfsprekend is, zoals Brazilië, Jordanië of Uruguay om ze daar te ondersteunen. Met Vlambeer scoorde Rami een grote hit met het spel Ridiculous Fishing, een game die Apple’s Game of the Year Award won.

Motivatie: Een letterlijke gamechanger deze man. Zijn visie op games is next level. Hij verbindt met zijn initiatieven en support aan regio’s die niet bekend staan om hun games om zijn kennis en knowhow te delen en de onbekende talenten een platform te bieden voor groei en ontwikkeling. Hij heeft vaker in The New York Times gestaan dan in Nederlandse kranten, wat niet per definitie slecht is als de wereld je speelveld is. Play on player…
© Foto: Official GDC

9-Soumaya-Aanzi

Soumaya Aanzi

Instagram @hswomen_nl

Bedenker HS magazine & Hijab Sensation. HS Magazine is een online platform waar informatie en inspiratie wordt gedeeld over de identiteit van jonge moslima’s. Haar doel is naar eigen zeggen, ‘het leven van een moslima met ambities nog makkelijker te maken.’ Op de site Hijab Sensation verkoopt ze haar hoofddoeken, geboren uit de persoonliljke zoektocht naar de juiste hoofddoek. Vlogt ook over vrouwelijk leiderschap en over het behalen van je doelen.

Motivatie: Iemand die maatschappelijk bewust bezig is met gelaagde identiteiten én daarnaast een ondernemersgeest bezit en haar ambities op deze manier vormgeeft, is winning in life. Met sterke leiderschapskills toont Soumaya de wereld wie ze is; iemand die niet bang is om groot te denken, voor haar dromen gaat en daarmee jonge moslima’s, die zich herkennen in haar verhaal, inspireert.
© Foto: Hijab Sensation

10-Cihan-Karadavut

Cihan Karadavut

Instagram @vip_barber_cinostyle

Kapper in Rotterdam onder de naam VIP Barber Cinostyle. Cihan reist de hele wereld over om o.a. voetballers, artiesten en vechters te knippen. Hij was voorheen ambtenaar bij de politie en daarna bewaarder in gevangenissen. Als Feyenoord kapper knipte hij ook de gehele Ajax selectie na een eerder bezoek van Hakim Ziyech.

Motivatie: Mooi om te zien hoe social media (in zijn geval Instagram) iemand helpt groeien. Voetballers onderling maakt het niks uit of een Feyenoord liefhebber Ajax spelers knipt, iedereen wilt er goed uitzien. Zichtbaarheid is in bepaalde ondernemingen cruciaal en om als Turks-Nederlandse ondernemer ingevlogen te worden om jouw creaties op het veld te zien scoren en/of verliezen is best wel dik! Wij voorzien een boek met alle geheimen die normaliter voorbij komen in de kappersstoel, of heb je zwijgplicht abi?
© Foto: onbekend

s
Welcome to Booth.

Tincidunt id aliquet risus feugiat, inante metus dictum at tempor usis nans.

d