Top

Sport

Je staat in De Kleurrijke Top 100! Lees hieronder waarom wij jou samen
met de andere topsporters dit jaar hebben uitgekozen.

Hakim Ziyech

Hakim Ziyech

Hakim Ziyech

Ajax aanvaller en voetballer van het Jaar in Nederland en Marokko. Speelde met Marokko op het WK in Rusland en wordt door voetballiefhebbers al jaren gezien als een van de beste spelers op de Nederlandse velden.

Motivatie: Hakim stond in zijn Twente jaren al in de Top 100 maar is door zijn consistentie, ontwikkeling en Internationale erkenning dit jaar onmisbaar. Is voor de jeugd een rolmodel en met zijn passing, goals en inzicht een dreiging voor elke verdediging. In onze ogen de enige echte nummer 10 van Ajax.
© Foto: onbekend

Amira Tahri

Amira Tahri

Europees- en tweevoudig wereldkampioen kickboksen. Amira is 9 jaar oud en reist de wereld over en vecht buiten Nederland op competitie niveau wegens de leeftijdsrestricties die hier gelden. Geeft regelmatig clinics en shows op grote bijeenkomsten en vechtsportgala’s. Amira is na 22 partijen nog ongeslagen.

Motivatie: Op zo een jonge leeftijd al zo een techniek en snelheid en ze geniet van de sport. Het geeft jonge vrouwen zelfvertrouwen en weerbaarheid en de steun die zij ontvangt is geweldig. Check op haar instagram de filmpjes van haar trainingen; absoluut de toekomst van het kickboksen. In een tijd van Playstation en Fortnite verslavingen onder de jeugd is Amira een verademing. The Champ is here!
© Foto: John Mo

Akwasi Frimpong

Akwasi Frimpong

Skeletonatleet. Schreef geschiedenis door in 2018 als Afrika’s eerste mannelijke skeletonatleet namens Ghana deel te nemen aan de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. Hij was tevens vlaggendrager bij de openingsceremonie.

Motivatie: Hij noemt zichzelf ‘The Hope of a Billion’ omdat hem vaak verteld werd dat zijn dromen niet haalbaar waren. A Billion refereert naar Afrika, waar wereldwijd nog steeds met een frame van verwondering en onderschatting naar wordt gekeken. Als Ghanese Amsterdammer heeft hij bewezen dat alles haalbaar is met de juiste mindset en mensen om je heen.
© Foto: onbekend

Ina Koolhaas Revers

Ina Koolhaas Revers

Instagram @super_granny_ina

Wereldkampioen powerliften. Ina won in 2018 op 71-jarige leeftijd het wereldkampioenschap powerliften in Calgary, Canada. Ze won vier medailles, drie gouden en één zilveren. Was voorheen docent maatschappelijk werk op de Hogeschool van Amsterdam en is inmiddels met pensioen.

Motivatie: Daar waar mensen van haar leeftijd de handdoek al lang in de ring hebben gegooid, pakt zij hem juist op, letterlijk. Ina is één brok inspiratie en kracht, ook in uitstraling. Ina is pure motivatie om te blijven bewegen en grenzen te verleggen op elke leeftijd!
© Foto: onbekend

Joop Ubeda

Joop Ubeda

Scheidsrechter kickboxen en eigenaar vechtsportschool Ubeda Sports in Nijmegen. Coacht nog regelmatig en staat jonge vechters bij in hun carrière. Richtte onlangs kickboksorganisatie De Nederlandse Kickboks Federatie (NKF) op.

Motivatie: Net als Ina is Joop de 70 al gepasseerd maar dat weerhoudt hem er niet van om zijn passie te blijven uitoefenen. Hij is ook een voorbeeld voor vele jonge vechters, met name jonge meiden, die in zijn sportschool worden klaargestoomd. Joop is rust en karakter, overal gerespecteerd en een absolute levende legende.
© Foto: Ben Pontier

Bibian Mentel

Bibian Mentel

Instagram @bibianmentel

Drievoudig paralympisch snowboardkampioen. Paralympische Sporter van het Jaar 2018. De geboren Utrechtse wordt ambassadeur van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC). Bibian is ook grondlegster van de Mentelity Foundation, een stichting die kinderen en jongvolwassenen met een lichamelijke beperking aan het sporten wil krijgen. Ze heeft haar topsportcarrière inmiddels beëindigd maar is evengoed genomineerd voor de Laureus World Comeback of the year.

Motivatie Bibian is een strijder! Fysiek en mentaal een kampioen in het overkomen van obstakels. Heeft in haar carrière het nodige meegemaakt en geeft haar kennis en kracht door aan de nieuwe generatie topsporters met een lichamelijke uitdaging met haar stichting.
© Foto: dwdd

Brian Tevreden

Brian Tevreden

CEO Belgische voetbalclub KSV Roeselare. Was hiervoor technisch directeur van Reading FC, een club uit het Championship (tweede niveau in Engeland). De ex-verdediger was als speler actief bij Volendam, FC Emmen, Panthrakikos, Fostiras en Dordrecht. Daarna ging hij in de jeugdopleiding van Ajax aan de slag.

Motivatie: Wij vinden het belangrijk dat er in het voetbal, waar spelers en liefhebbers nog regelmatig met racisme te maken hebben, een jonge zwarte man aan de top staat. Hiermee geef je een enorm sterk signaal af aan supporters en voetballers en we hopen dan ook dat de club snel promoveert. #blackexcellence
© Foto: Kevin Quigley

Elise Tamaëla

Elise Tamaëla

Assistent tenniscoach en fysiotherapeute van ‘Team Kiki Bertens’. Tamaëla speelde zelf tot 2011 tennis. Toen ze als coach aan de slag ging werkte ze met de Servische Aleksandra Krunic. Ze is voor de KNLTB travelling coach voor de Nederlandse vrouwen.

Motivatie: Elise heeft als coach de nodige invloed gehad op het goede spel van Bertens afgelopen jaar. Maar wat wij vooral mooi vinden is dat ze als een van de weinige vrouwelijke coaches in de tennis haar kans heeft gekregen en gegrepen. Als Amélie Mauresmo een topspeler als David Murray kan trainen, dan kan Elise als coach in de toekomst ook een grand slam winnen.
© Foto: Marnix Schmidt

Jeroen Kampschreur

Jeroen Kampschreur

Instagram @jeroenkampschreur

DJ MIMI. Een van de meest gevraagde vrouwelijke DJ’s van dit moment in NL en België. Had een eigen kledinglijn Adioui Fashion en studeerde aan de Herman Brood Academie. Kan ook een aardige noot zingen, maar focust zich de laatste jaren vooral op haar internationale DJ carrière. Ze draait veel in België, Marokko, Duitsland en het Midden-Oosten en draait voornamelijk Urban, R&B, HipHop en Dancehall.

Motivatie: Je staande houden in het nachtleven en in de entertainmentindustrie als vrouwelijke DJ vergt toch stevige wortels en dito persoonlijkheid. Met haar zachte Brabantse G, draait DJ Mimi keihard mee in de scene en laat ze elke keer weer een muziekstempel achter met haar eigen stijl van draaien en mc’en en ze produceert ook. Kan zich af en toe de jaloezie van mannelijke DJ’s op de hals halen die haar online proberen te shamen lol! Rise above the haters and keep spinning Mimi! #WeSeeYou
© Foto: onbekend

Jamile Samuel

Jamile Samuel

Instagram @jamsa2.0

Senior A&R manager, werkt met o.a. Top Notch en Noahs Ark, co-founder La Foux Music en artiesten manager. La Foux Music is met artiesten als Josylvio, Sevn Alias, Cho en producer Spanker een grote speler in de Nederlandse entertainment scene. Mohamed is hiernaast ook songwriter en ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation.

Motivatie: La Foux Music schreef het afgelopen jaar historie door met Josylvio voor het eerst met een Hiphop album bovenaan te eindigen in het klassement ‘album van het jaar’. Wij hebben de jongens van Fouradi zien uitgroeien tot volwassen entertainment ondernemers. Het is geweldig dat Mo op jonge leeftijd zijn kennis inzet voor de ontwikkeling van de Nederlandse muziekscene. Van ‘Wat is je Ping?’ naar Spotify kings: HUTS!
© Foto: onbekend

s
Welcome to Booth.

Tincidunt id aliquet risus feugiat, inante metus dictum at tempor usis nans.

d