Top

Ondernemers

Je staat in De Kleurrijke Top 100! Lees hieronder waarom wij jou samen
met de andere ondernemers dit jaar hebben uitgekozen.

Zina Abboud

Zina Abboud

Instagram @zinakitchen

Oprichter en eigenaresse van cateringbedrijf Zina’s Kitchen, gespecialiseerd in de Syrische keuken. De eerste vrouwelijke vluchteling met een eigen bedrijf. Onlangs sprak zij op TEDx Alkmaar over haar reis van vluchteling tot succesvol ondernemer en publiceerde ze een kookboek over haar Syrische keuken.

Motivatie: Het verhaal van Zina (mooi in het Arabisch) laat je niet helemaal onberoerd. Gevlucht voor de oorlog en dobberend in een rubber bootje over de oceaan, zonder haar kinderen, op zoek naar vrede en veiligheid. In Europa moest ze het heel lang zonder haar kinderen doen, om maanden later herenigd te worden. Als je dan je hoofd boven water kunt houden en tot zulke grote hoogtes stijgt zoals Zina dat heeft gedaan, dan kunnen we deze dame alleen maar salueren. Ze kookte voor prinses Beatrix en de MP. #justsaying
© Foto: onbekend

Ron Simpson

Ron Simpson

Medeoprichter van The Avocado Show. Wat begon als een eettentje in de Amsterdamse Pijp, maar in razendsnel tempo uitgroeide tot een wereldberoemd fenomeen met vestigingen in heel Europa en een kookboek. Ron is ook marketeer, storyteller DJ, MC en eigenaar van een eventbureau en een communicatiebureau voor artiesten.

Motivatie: Serial entrepreneur die we al een aantal jaar in het vizier hadden voor de rubriek Entertainment, maar als ondernemer heel snel uitgegroeid tot een Hele Meneer. Heeft met zijn zakelijke partners Julien Zaal en Jaimie van Heije groen goud in handen. Een hypeman die als ondernemer en marketeer CEO werd van een rijp en groeiend imperium? Believe the Hype!
© Foto: The Avocado Show

Ellen Brudet

Ellen Brudet

Eigenaresse van poppenwinkel Coloured Goodies, gespecialiseerd in poppen met verschillende culturele achtergronden en alle huidskleuren en huidsoorten. Klanten van Amerika tot aan Koeweit weten haar poppen te vinden.

Motivatie: Als de Amerikaanse rapper The Game hoogstpersoonlijk langskomt bij je voor een vitiligo pop voor zijn dochter en het duo op Instagram laat zien, dan weet je dat je iets goeds doet. Ellen zorgt met haar poppencollectie voor de juiste representatie voor kinderen die op jonge leeftijd niet per definitie met witte poppen opgroeien. Like we did.. The next generation salutes you Ellen!
© Foto: colouredgoodies

Wesley dos Santos

Wesley dos Santos

Instagram @wdossantoss

Oprichters Dreaming of Syria Foundation. Tamer en Iris organiseren Dabke Nights, gebaseerd op de volksdans uit het Midden Oosten. De avonden zijn een bijzondere manier om de Syrische en Arabische cultuur beter te leren kennen, zij organiseren ook workshops en andere activiteiten. Tamer en Iris ontmoetten elkaar tijdens een bijeenkomst voor vluchtelingen waar zij vrijwilliger waren.

Motivatie: Dat dans en muziek verbinden is een feit, maar het mooiste is dat op deze avonden een hoop vluchtelingen hun eigen cultuur kunnen ervaren en delen met de locals. Enorm waardevol dat Tamer, Iris en hun team zich hiervoor inzetten. Don’t get it twisted: Dabke dansen staat gelijk aan topsport!
© Foto: onbekend

5-Mariah-Mansvelt-Beck-Wendelien-Hebly

Mariah Mansvelt Beck & Wendelien Hebly

Oprichters van het merk Yoni. Ze maken tampons, maandverband en inlegkruisjes en deze worden uitsluitend van gecertificeerd biologisch katoen gemaakt. Ze schrokken enorm toen ze ontdekten dat veel tampons of maandverband van synthetische stoffen gemaakt worden en plastic en parfum kunnen bevatten en besloten daarom Yoni op te richten.

Motivatie: Succesvol ondernemen gaat niet alleen over het product in zaken als Etos en Albert Heijn krijgen, maar vooral het duurzaamheids- en het gezondheidsaspect vinden wij van essentieel belang. Met of zonder vleugels, schadelijke stoffen rondom de poenie wilt niemand.
© Foto: Yoni

6-Rutger-Vlaming

Rutger Vlaming

Instagram @rutgervlaming

Oprichter en eigenaar van Suittruck en Frederik George. Rutger is al jarenlang een ondernemer pur sang en heeft met Suittruck een formule op maat bedacht. Met een als paskamer ingerichte bestelbus komt hij aan huis of kantoor om de klant een pak aan te meten. Van gerecycled katoen, overigens. Is met Suittruck winnaar van de Franchise Starter Award 2018.

Motivatie Rutger staat in de regio Alkmaar bekend als een bevlogen sympathieke ondernemer met moves op de dansvloer en blijkbaar ook op de snelweg en in de boardrooms. Kleedde o.a. Pete Philly en Arjen Lubach en werkt heel hard om met dit concept ook internationaal te gaan. Kwestie van tijd denken wij. Keep it classy Rutger, suit up!
© Foto: Frederik George

7-José-Woldring

José Woldring

Oprichter en eigenaar The Media Nanny, een pr-bureau voor de entertainmentindustrie. Ze is de vrouw achter grote dj’s als Hardwell, Martin Garrix en David Guetta en regelt met haar team de PR in binnen- en buitenland. Opende onlangs een kantoor in Los Angeles en werkt naast artiesten en DJ’s ook samen met grote events, festivals en merken zoals G-Star Raw.

Motivatie: Indrukwekkend om op jonge leeftijd zo een team van andere professionals te leidden. Was verantwoordelijk voor het kortere kapsel van David Guetta: Merci beaucoup! Dat was inderdaad nodig. Laveert tussen Loppersum, Londen, Ibiza, Los Angeles en zal ongetwijfeld verder groeien. Ze pleitte onlangs voor meer vrouwelijke DJ’s: TIP: we hebben elk jaar in de categorie Entertainment een absolute topper.
© Foto: instagram

8-Maher-Mansour

Maher Mansour

Instagram @mahermansour9080

Oprichter kapperszaak Salon Maher. Was in thuisland Syrië beroemd als sterrenkapper en timmert sinds zijn aankomst in Nederland inmiddels flink aan de weg. In zijn salons in Utrecht en Rotterdam ontvangt hij klanten uit het hele land. Hij runt de zaken met zijn broer Yanoun en een deel van het personeel dat in Damascus voor hem werkte, werkt nu ook in Nederland in zijn salons.

Motivatie: Maher ya Maher! Het blijft mooi om mensen te zien slagen en net als veel anderen is Maher in Nederland uiteindelijk goed terecht gekomen en kan hij datgene doen waar hij meer dan goed in is. Even een speciale shoutout naar Fatima El Kaddouri, die hem vanaf het begin ondersteunde om zijn droom waar te maken. Een van de vele succesvolle vluchtelingen die Nederland ook letterlijk een stuk mooier maken. Marhaban!
© Foto: sbs6

9-Kimmylien-Nguyen

Kimmylien Nguyen

Instagram @kimmylien

Met zes locaties runt Kimmylien Nguyen de grootste keten van nagelstudio’s in Amsterdam: Universal Nails. Daarnaast heeft ze een schoonheidssalon, Universal Beauty en een loempiakraam. Samen met haar ouders breidde deze jonge onderneemster haar bedrijf uit. In 2017 werd ze door de camera’s van Linda.tv gevolgd voor de serie Verenigde Nagels.

Motivatie: We vinden het knap; een business creëren rondom nagels, iets wat in principe geknipt moet worden. Maar we begrijpen ook dat er nageltrends zijn en dat er mensen zijn die er handig (pun intended) op inspelen. Kimmylien wilt geld verdienen en dat doet ze goed. Al zijn lange puntige zwarte gelakte nagels met diamantjes en glitter niet echt iets voor ons.
© Foto: instagram

10-Brian-Fernandes

Brian Fernandes

Instagram @waterkant_amsterdam

Eigenaar van het Surinaams eetcafé De Waterkant. De Amsterdamse hotspot werd vernoemd naar een plek aan het water in Suriname. De voormalig manager van Paul de Leeuw heeft inmiddels ook Pacific Parc op het Westergasterrein overgenomen. Hoe ‘Pacific 2.0’ er uiteindelijk uit komt te zien, is nog even geheim.

Motivatie: Wie deze hoek aan het water in Amsterdam een beetje kent, weet dat je er vroeger met een grote boog omheen moest lopen want sterke urinelucht en vooral iets te verlaten om er alleen te lopen. Nu kun je er – vooral in het voorjaar en in de zomer- geen zitplek vinden omdat Brian er samen met zijn compagnons één van de beste hotspots in Amsterdam van heeft weten te maken. Perfecte ligging aan de gracht, zon in je gezicht en genieten maar. Bullseye Brian!
© Foto: at5

s
Welcome to Booth.

Tincidunt id aliquet risus feugiat, inante metus dictum at tempor usis nans.

d