Top

Entertainment

Je staat in De Kleurrijke Top 100! Lees hieronder waarom wij jou samen
met de andere gamechangers in Entertainment dit jaar hebben uitgekozen.

Naaz Mohamad

Naaz Mohamad

Instagram @bitsofnaaz

Singer, songwriter en producer. Brak door met het nummer ‘Words’ en stond in het voorprogramma van acts als Arcade Fire en U2. Tweevoudig winnares van een Edison Pop award in 2018 voor de videoclip van ‘Words’ en in de categorie Nieuwkomer.

Motivatie: De Koerdische Queen of Pop! Naaz bracht haar debuut EP uit onder de naam ‘Bits of Naaz’ en ging als support act op tour met de Amerikaanse zangeres en actrice Hayley Kiyoko. Deze dame is een brok inspiratie en hard op weg om een wereldster te worden, maar enorm down to earth en zich bewust van haar status. Als U2 frontman Bono je props en shoutouts geeft, dan weet je dat je een big deal bent.
© Foto: Ken Grand-Pierre

Winston Bergwijn

Winston Bergwijn

Instagram @winne_ecktuh

Rapper: Winne. Rotterdam’s fi nest. Een MC die positiviteit, liefde, gelijkheid en saamhorigheid voorop stelt. Bracht in 2018 het album ‘Oprecht Door Zee‘ uit, jaren na de release van zijn EP ‘Onoverwinnelijk’ en zijn debuutalbum ‘Winne Zonder Strijd’.

Motivatie: In een muziekscene die vluchtig is en waar patsergedrag de norm is, stijgt Winne met kop, schouders en de kracht van kennisoverdracht hier ruim bovenuit. Persoonlijk, inhoudelijk, tijdloos. Winne bracht recent het nummer ‘Dankbaar’ uit, een samenwerking tussen Winne en de onlangs overleden Feis. De opbrengsten van de verkoop van dit nummer gaat naar een goed doel. Salute!
© Foto: Chiba clothing

Dieuwertje Heuvelings

Dieuwertje Heuvelings

Instagram @rideordieuwertje

Senior Director A&R & Marketing bij Arista Records in New York. Werkte hiervoor bij Spotify als Senior Editor en was o.a. verantwoordelijk voor de samenstelling van de playlists Woordenschat (met Nederlandse hiphop) en New Music Friday.

Motivatie: Wij vinden het fantastisch dat Dieuwertje nu op een internationaal podium haar oor voor talent verder mag ontwikkelen. Zij heeft veel betekend voor de Nederlandse muziekscene en we gaan ongetwijfeld nog veel van haar (en/of haar muzikale ontdekkingen als A&R) horen.
© Foto: onbekend

Tamer Alalloush & Iris Loos

Tamer Alalloush & Iris Loos

Instagram @dreamingofsyria

Oprichters Dreaming of Syria Foundation. Tamer en Iris organiseren Dabke Nights, gebaseerd op de volksdans uit het Midden Oosten. De avonden zijn een bijzondere manier om de Syrische en Arabische cultuur beter te leren kennen, zij organiseren ook workshops en andere activiteiten. Tamer en Iris ontmoetten elkaar tijdens een bijeenkomst voor vluchtelingen waar zij vrijwilliger waren.

Motivatie: Dat dans en muziek verbinden is een feit, maar het mooiste is dat op deze avonden een hoop vluchtelingen hun eigen cultuur kunnen ervaren en delen met de locals. Enorm waardevol dat Tamer, Iris en hun team zich hiervoor inzetten. Don’t get it twisted: Dabke dansen staat gelijk aan topsport!
© Foto: onbekend

Neenah

Neenah

Instagram @neenahmusic

Producer, singer, songwriter, sound engineer. Werkte samen met onder andere Joe Budden, Mr. Probz, Fresku, Winne en Snelle. Bracht in 2018 de zelf geproduceerde nummers ‘Sun Tzu’ en ‘Learn the Hard Way’ uit. Maakt onderdeel uit van de Woordenschat podcast over Nederlandstalige hiphop met Veronica van Hoogdalem als host en Neenah als audio-engineer.

Motivatie: Volg deze dame! Haar posts over haar avonturen als sound engineer in de studio zijn inspirerend en leerzaam. Neenah won in 2010 als eerste vrouw een beat makers battle. En sowieso, ze zit tegenwoordig ook op Brazillian Jiu Jitsu en MMA dus battlen met Neenah of onderschatting is sowieso niet verstandig. Deze dame is in hoofdletters DOPE, and we’ll say that to her face.
© Foto: onbekend

Arjan Bedawi, Vijay Kanhai, Kim Arzbach

Arjan Bedawi, Vijay Kanhai, Kim Arzbach

Instagram @linobrownski @kurdishmayfield @itchy_fingaz_

Producers collectief Soulsearchin. Produceerden voor o.a. Mr Probz, The Opposites, Kenny B, Jayh, Naaz en Glen Faria. Ze zijn verantwoordelijk voor multi-platina successen en werken naast Nederlandse artiesten ook met internationale acts.

Motivatie Papi, Chief en Lino (oldschool nicknames voor intimi) zijn op een briljante manier het muzieklandschap in Nederland aan het kleuren met hun melodieuze genialiteit. Humor is een grote factor bij de samenwerkingen en studiosessies van Soulsearchin en misschien is dat naast de dikke beats wel de magic ingredient van hun producties
© Foto: Ilja Meefout

7-Kim-Spierenburg

Kim Spierenburg

Instagram @kimspierenburg

Componist en klassiek violist. Tourde met Marco Borsato, stond op TEDxAmsterdam en won prijzen als het Prinses Christina Concours en van de Labberté-Hoedemaker Award 2012. Speelt zelf inmiddels niet meer wegens gezondheidsklachten door de auto-immuunziektes Systemische Lupus Erythematosus (SLE) en Coeliakie.

Motivatie: Kim is een inspiratie voor iedereen die twijfelt over zijn of haar mogelijkheden. Haar bevlogenheid, kracht en veelzijdigheid maken Kim een voorbeeld voor velen, ook voor ons. Als componist zal ze nog veel muziek schrijven en no worries, zij is niet haar ziekte, zij is een dame die doet wat haar gezondheid en haar passie toelaten.
© Foto: Sanne Waaijenberg

Stacey Dijkstra

Stacey Dijkstra

Instagram @djsuperserious

Eigenaar en directeur Vunzige Deuntjes en DJ. Werkte voorheen als programmeur bij Sugar Factory en Bitterzoet. Is met Vunzige Deuntjes door heel het land te vinden met clubavonden, festivals en andere concepten.

Motivatie: Heeft met Vunzige Deuntjes een platform gecreëerd voor de ontwikkeling van jong en lokaal talent en gebruikt regelmatig social media om bijvoorbeeld nieuwe namen of female DJ’s te boeken voor feesten en/of festivals. Vunzige Deuntjes is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste evenementen van het land, met jaarlijks 100+ evenementen verdeeld over ruim 25 steden en goed voor 70.000+ bezoekers.
© Foto: NightlifeAssy

Miriam Adioui

Miriam Adioui

Instagram @djmimiofficial

DJ MIMI. Een van de meest gevraagde vrouwelijke DJ’s van dit moment in NL en België. Had een eigen kledinglijn Adioui Fashion en studeerde aan de Herman Brood Academie. Kan ook een aardige noot zingen, maar focust zich de laatste jaren vooral op haar internationale DJ carrière. Ze draait veel in België, Marokko, Duitsland en het Midden-Oosten en draait voornamelijk Urban, R&B, HipHop en Dancehall.

Motivatie: Je staande houden in het nachtleven en in de entertainmentindustrie als vrouwelijke DJ vergt toch stevige wortels en dito persoonlijkheid. Met haar zachte Brabantse G, draait DJ Mimi keihard mee in de scene en laat ze elke keer weer een muziekstempel achter met haar eigen stijl van draaien en mc’en en ze produceert ook. Kan zich af en toe de jaloezie van mannelijke DJ’s op de hals halen die haar online proberen te shamen lol! Rise above the haters and keep spinning Mimi! #WeSeeYou
© Foto: onbekend

Mohamed Fouradi

Mohamed Fouradi

Instagram @fouradi_mo

Senior A&R manager, werkt met o.a. Top Notch en Noahs Ark, co-founder La Foux Music en artiesten manager. La Foux Music is met artiesten als Josylvio, Sevn Alias, Cho en producer Spanker een grote speler in de Nederlandse entertainment scene. Mohamed is hiernaast ook songwriter en ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation.

Motivatie: La Foux Music schreef het afgelopen jaar historie door met Josylvio voor het eerst met een Hiphop album bovenaan te eindigen in het klassement ‘album van het jaar’. Wij hebben de jongens van Fouradi zien uitgroeien tot volwassen entertainment ondernemers. Het is geweldig dat Mo op jonge leeftijd zijn kennis inzet voor de ontwikkeling van de Nederlandse muziekscene. Van ‘Wat is je Ping?’ naar Spotify kings: HUTS!
© Foto: onbekend

s
Welcome to Booth.

Tincidunt id aliquet risus feugiat, inante metus dictum at tempor usis nans.

d