Top

Bestuurders

Je staat in De Kleurrijke Top 100! Lees hieronder waarom wij jou samen
met de andere gamechangers in de rubriek BESTUURDERS dit jaar hebben uitgekozen.

Sylvia Dornseiffer

Sylvia Dornseiffer

Sylvia Dornseiffer is een cultuurprofessional met als rode draad het realiseren van kansen voor kunstenaars en culturele initiatieven. Als directeur van het Fonds voor de Letteren heeft zij subsidies breder ingezet voor biografieën, debutanten, eregelden, gevluchte en migrantenschrijvers, Nederlandse Gebarentaal, Vlaamse schrijvers, schrijvershuizen in Nederland en buitenland en leerstoelen voor jeugdliteratuur en West-Indische Letteren in Nederland en Caraïbische Letteren op Curaçao. Het Amsterdams Fonds voor de Kunst maakte zij in korte tijd toegankelijker en zichtbaarder door procedures en criteria te vereenvoudigen en te versnellen. Lanceerde o.a. het crowdfundingplatform Voordekunst. Zij heeft in veel besturen en jury’s zitting gehad o.a. in SLAA, Kunsten ‘92, Stichting Pensioenfonds voor Kunst en Cultuur, AKO jury en Stichting Theater in Nederland. Momenteel is Sylvia actief als adviseur en coach, onder andere bij de Haagse Cultuuracademie.
© Foto: Jeannette Cornelisse
Manish Dixit

Manish Dixit

Manish begon als vastgoedontwikkelaar en richtte als ondernemer meerdere bedrijven op in Nederland en in het buitenland. Zijn meest recente onderneming gaat voedsel verspilling te lijf in India. Hij werd geboren in India en groeide op in vijf landen verspreid over vier continenten. Hij studeerde Bouwkunde aan de Technische Universiteit van Delft. In het verleden was hij voorzitter bij Sarnami Instituut Nederland en lid Raad van Toezicht van Theater De Regentes. Momenteel is hij bestuurslid bij de culturele broedplaats DCR in Den Haag, de ZerOrigIndia Foundation en is hij Chapter president bij The Global Organization of People of Indian Origin Holland.
© Foto: onbekend
Marisa Monsanto

Marisa Monsanto

Marisa Monsanto begeleidt als zelfstandig adviseur instellingen in het culturele en sociale domein bij strategische, organisatorische en positioneringsvragen. Naast een loopbaan bij (rijks)overheid en culturele instellingen, is zij een ervaren toezichthouder in de culturele wereld. Ze was twaalf jaar bestuurslid van het Nationaal Restauratiefonds, waarnemend voorzitter van de Adviesraad van het FAPK, secretaris van de Stichting Internationale Culturele Activiteiten (SICA) en van de Stichting Vrouw en Muziek en voorzitter van de werkgroep Kunst en Cultuur van de PvdA in Leiden. Tegenwoordig is Marisa bestuurslid van Silbersee, een onorthodox muziektheater en -opera in Amsterdam en voorzitter van district Gooi 4 van de vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD). Verder is ze voorzitter van de onafhankelijke commissie Culturele Projecten in Den Haag. Dat geeft haar de kans constructief bij te dragen aan de beoordeling van de vele culturele initiatieven in die stad.
© Foto: Peter Gorgoni

Marvin Sutherland

Marvin Sutherland

Marvin Sutherland verzorgt workshops en trainingen voor nationale en internationale bedrijven in de Finance, Detachering, IT, Consultancy en Medical Care. Tevens zet hij zich in op het gebied van ondernemerschap en (inclusief) leiderschap – zowel in het bedrijfsleven als in de culturele en maatschappelijke sector. Hij daagt ondernemers, managers en teams uit, om hun unieke talenten, kracht en passie te verzilveren, om hun grootse uitdagingen te overwinnen. Hij helpt kansrijke jongeren en studenten om hun talenten te benutten via Giving Back. Als voormalig voorzitter van NANTO (Antilliaans ondernemers) en Caribbean Business Hub stimuleert hij ondernemers om succesvoller te zijn en een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. “Be the very best you can be.” Combineer je unieke talenten, kracht en passie om hét verschil te maken. Door jouw voorbeeldgedrag, inspireer je anderen om hetzelfde te doen.“
© Foto: Mary Kouwenhoven
Rubina Boasman

Rubina Boasman

Rubina Boasman is gespecialiseerd in leadership, social performance and global development management. Verder is ze actief als public speaker en heeft ze inleidingen verzorgt op internationale en Europese conferenties. Haar persoonlijke motto is: “Life will give you whatever experience is most helpful for the evolution of your consciousness”. Rubina vervulde al diverse bestuurdersposten. Op dit moment is zij lid van de Raad van Toezicht van Stichting Theaterdagen, bekend van de theaterprijzen de Louis d’Or & Theo d’Or, en van ROC TOP in Amsterdam.
© Foto: onbekend
Vincent Hooplot

Vincent Hooplot

Managing director bij Hooplot Associates en vervulde posities als Senior Vice President en Global Head of Marketing bij Robeco en NN IP. Hooplot is een veelzijdig bestuurder. Hij zet zich met name in voor het verbinden van deze werelden en is bestuurder bij ‘Oefenen.nl’, een online platform voor iedereen die zijn basisvaardigheden verder wil verbeteren op het gebied van taal, rekenen, internetten en omgaan met geld. Verder is Vincent betrokken bij het Surinaams instituut voor marketeers en The Other Network. Hij studeerde onder andere aan de Erasmus Universiteit en Kellogg School of Management en behoort tot een selecte groep van ruim 110 marketingexperts met de hoogste Europese certificering.
© Foto: studio shoots
Nita Gharbaran Manurat

Nita Gharbaran Manurat

Nita is een doorgewinterde adviseur op het gebied van strategisch management, HR en verandermanagement. Sinds 2009 is zij in de non-profit sector actief als ‘Businessfluisteraar’ ofwel als zakelijke sparringpartner voor stichtingen en verenigingen. Ze heeft zich jarenlang met veel plezier op bestuurlijk niveau ingezet voor het Rode Kruis. Vervulde ruim zeven jaar voor twee verschillende districten de post van secretaris en als Bestuurslid Jongeren bij het Rode Kruis. In de sportwereld was zij voorzitter a.i. van de Sociëteit Olympisch Stadion en kort geleden is Nita toegetreden als Bestuurslid bij Henny Jurriëns Foundation, een open studio en expertisecentrum voor professionele dansers in Amsterdam.
© Foto: onbekend
Maria Berkenveld

Maria Berkenveld

Maria Berkenveld werkte 23 jaar als Private Banker bij o.a. ING, ABN AMRO, Fortis Mees Pierson en Banque Artesia. Binnen haar eigen BRIGHTIDEAZ verzorgt Maria trainingen voor ondernemers. Daarnaast zet ze zich momenteel vrijwillig in voor onder andere 010 Inclusief, het platform tegen arbeidsdiscriminatie, en als voorzitter van de MKB Rotterdam Commissie: werkgelegenheid en economie. In het verleden was zij lid van Rotary Club Rijswijk-Ypenburg, vijf jaar vrijwilliger voor het Ronald MacDonaldhuis in Den Haag, docent voor de Stichting Leven en Financiën en bestuurslid van de VBM Bussinessclub.
© Foto: onbekend

Dennis Held

Dennis Held

Dennis Held is docent, coach, trainer en een echte ‘helden maker’. Zijn hart en passie liggen bij het motiveren en inspireren van anderen – met name jongeren. Zijn professionele carrière omvat een periode van meer dan dertig jaar in onderwijs en bedrijfsleven. Hij werkte in de Penitentiaire Inrichting Lelystad, bij verschillende ROC’s en een ICT bedrijf. Op dit moment is hij coördinator van de vrijwilligers bij het Inloophuis in Lelystad. Het is één van de werkzaamheden die hij vanuit Held Consulting met passie, empathie en overtuigingskracht in het maatschappelijke veld uitvoert. Zijn nevenactiviteiten zijn vaak rechtstreeks verbonden aan zijn ‘echte’ werk. Hij zette zich bijvoorbeeld in voor Young in Prison en coachte jarenlang ‘een jongeman met een moeizaam levenspad’. Behalve bij het hands on werk, voelt hij zich ook thuis op het bestuurlijke niveau waarop hij met zijn uitgebreide kennis het beleid kan versterken. Dennis volgde het ATANA Master programma om zich hier verder op te kunnen toeleggen.
© Foto: onbekend
Richtje Sybesma

Richtje Sybesma

Richtje is directeur van binoq atana waar ze in 2005 als freelancer begon. Ze leidt onderzoeken, geeft workshops en presentaties en ontwikkelt trainingen en conferentie concepten in relatie tot het stimuleren van een inclusieve samenleving. Haar missie bij binoq atana is het trainen en matchen van bi-culturele bestuurders en toezichthouders. ‘Voor mij is het belangrijk dat iedereen zich onderdeel voelt van de samenleving en een plek heeft waarop die zijn of haar talenten kan inzetten en kan ontwikkelen.’ Richtje draagt er met ATANA jaar in jaar uit aan bij dat er plekken op bestuurlijk niveau beschikbaar komen en bezet worden door mensen met bestuurlijke ambities en kwaliteiten die (nog) niet in het balboekje staan van de status quo.
© Foto: onbekend

s
Welcome to Booth.

Tincidunt id aliquet risus feugiat, inante metus dictum at tempor usis nans.

d