Top

Bedrijfsleven

Je staat in De Kleurrijke Top 100! Lees hieronder waarom wij jou samen
met de andere gamechangers in het Bedrijfsleven dit jaar hebben uitgekozen.

1-Charlotte-Insinger

Charlotte Insinger

President-commissaris van energiebedrijf Eneco. Zelfstandig bestuursadviseur, interim bestuurder en toezichthouder.Onder andere voorzitter van de raad van toezicht van Staatsbosbeheer, lid van de raad van toezicht van Luchtverkeersleiding Nederland, commissaris bij Ballast Nedam, SNS Reaal en Vastned, lid van de Strategisch Audit Commissie van het ministerie van Buitenlandse Zaken en voorzitter van de raad van toezicht van de Stichting World Expo 2025.

Motivatie: De term powervrouw is hier misschien wat beladen, maar wel relevant. Zit ook nog in de raad van toezicht van het Filmfonds en we zullen vast nog wat nevenfuncties niet vermeld hebben, maar wat duidelijk is is dat Charlotte niet graag stil zit. De duurzaamheidsstrategie van Eneco is iets om trots op te zijn en wij hopen dan ook dat het bedrijf zich nog sterker ontwikkelt als leverancier van groene energie.
© Foto: filmfonds

2-Zakaria-Boufangacha

Zakaria Boufangacha

Coördinator arbeidsvoorwaardenbeleid van FNV. Hij is in het FNV bestuur verantwoordelijk voor arbeidsvoorwaardenbeleid, inkomensbeleid en arbeid en zorg. Zakaria is ook voorzitter van ACOP, waarbij overheidssectoren FNV, AOB en FNV Veiligheid zijn aangesloten. Was voorheen o.a. werkzaam als bestuurder van Pensioenfonds KLM Grondpersoneel en is lid van de SER-Commissie.

Motivatie: Een man met een duidelijke visie. Hij zet zich in voor gelijkheid op alle fronten binnen de arbeidsmarkt en heeft wat ons betreft terecht kritiek op het kabinet wat betreft het minimumloon en flexwerken. Durft vooruit te denken en probeert de vraagstukken van de toekomst voor te zijn. We hopen dat er meer mannen en vrouwen van kleur binnen de FNV bij het bestuur betrokken worden, het resultaat is met Zakaria overduidelijk positief.
© Foto: Christiaan Krouwels

Mai Elmar

Mai Elmar

Directeur van Cruise Port Rotterdam. Werd in 2017 uitgeroepen tot de meest invloedrijke Rotterdammer van het jaar. Volgens de jury werd onder haar leiding het gebouw van de Cruise Terminal Rotterdam opgeknapt en trok de stad meer grote cruiseschepen. Was tevens Havenvrouw van het jaar in 2004. En kreeg in april 2016 uit handen van burgemeester Aboutaleb een koninklijke onderscheiding voor haar bijzondere activiteiten. Is sinds oktokber 2018 de nieuwe voorzitter VNO-NCW van regio Rotterdam.

Motivatie: Als je 010 zo op de maritieme kaart weet te zetten zoals mevrouw Elmar het doet, dan verdien je inderdaad zeeën aan onderscheidingen. Meer dan zestig uur per week werken zonder tegenzin en een strakke havenkoers varen zijn definities van een pure eindbazin.
© Foto: onbekend

Sander van 't Noordende

Sander van 't Noordende

Group chief executive van Accenture’s Products operating group. Sander is de eerste Nederlander binnen Accenture die verantwoordelijk is voor een wereldwijd strategisch groeiplatform van de organisatie. Is inmiddels al ruim 31 jaar werkzaam voor Accenture. Is ook al jarenlang actief als ambassadeur voor LGBTI gelijkheid en inclusie op meerdere fronten. Was ook te zien in het NPO programma van de KRO-NCRV getiteld ‘How to be gay’.

Motivatie: Hij begon ooit bij het bedrijf in 1987 en werd partner in 1999. Iemand die strijdt voor gelijkheid en al jarenlang naast o.a. IT ontwikkelingen ook de ontwikkelingen op het gebied van diversiteit en inclusie agendeert en implementeert noemen wij een leader. Rock on!
© Foto: Accenture

Zaitoon Shah

This is custom heading element

Hub Development Manager bij Aberkyn– McKinsey. Is founder van Girls Forward, een programma voor jonge meiden tussen de 14 en 18 op het gebied van werk, lifestyle en culturele identiteit. Werkte o.a. voor Deloitte en was consultant Change, Culture en Leadership en zat in het bestuur van ‘Women’s Network’. Werkte in 2016 vanuit New York voor World Merit voor de Verenigde Naties aan de ‘Sustainable Development Goals’.

Motivatie: Voor je 30e bij grote multinationals werken met de thema’s (vrouwelijk) leiderschap, inclusie, change management en mondiale doelstellingen op het gebied van duurzame ontwikkeling, is een mooie voorbode voor de periode na je 30e! Onze voorspelling; over een paar jaar is Zaitoon CEO voor een mooi duurzaam bedrijf, waar 80% vrouw is, meer dan de helft van kleur en iedereen een auto krijgt van de zaak, maar dan wel op zonne-energie.
© Foto: HalloIJburg

Gérard Ghazarian

Gérard Ghazarian

Oprichter en CEO van de Candid Group. De Candid Group is het grootste onafhankelijke Nederlandse netwerk van media-, marketing en communicatiebureaus. Met diverse overnamen bouwt hij aan een netwerk van bedrijven, waar oog en aandacht is voor de integratie van die bedrijven tot één onderneming en cultuur. Gérard wilt met Candid Group de grootste marcom-partij in Nederland worden.

Motivatie Als Armeense vluchteling naar Nederland gekomen en is (bijna) in stilte begonnen aan een Nederlands media en communicatie imperium. Wij zijn pro het uitspreken van ambities en dan keihard werken om ze waar te maken. Gérard stond vorig jaar ook in de eerste editie van De Kleurrijke 50, dé lijst met gamechangers in diversiteit uit de Marcom industrie. Mag allemaal wel wat kleurrijker bij de marketing bedrijven. #ownership
© Foto: onbekend

Marjan de Bock-Smit

Marjan de Bock-Smit

Founder en eigenaar van SIM, Supply Chain Information Management. Daarnaast is zij strategisch adviseur voor The Consumer Food Forum op het gebied van voedselveiligheid en mensenrechten. Hield in januari 2019 een TEDxAlkmaar talk over de herkomst van voedsel en mensenrechten en de verantwoordelijkheid van grote bedrijven als het gaat om duurzaam produceren van voedsel.

Motivatie: Marjan horen spreken tijdens haar TEDxAlkmaar talk was een grote eyeopener, vooral voor mensen die niet per definitie stilstaan waar hun producten vandaan komen en onder welke omstandigheden deze producten soms gemaakt kunnen worden. Ze is mondiaal in gesprek over de positieve effecten van duurzaam ondernemen en heeft een sterke en aanstekelijke energie. Overtuigen zit in haar bloed en met een duurzaam hart het verschil maken? Dan hoor je in deze top 100!
© Foto: mkb

Shashi Baboeram Panday

Shashi Baboeram Panday

Chief Financial Officer Talpa Media. Werkt al meer dan elf jaar bij mediabedrijf Talpa waar hij na een korte periode als interim CFO in 2013 definitief benoemd werd. Was in 2015, nauw betrokken bij de verkoop van Talpa Media aan het Britse ITV. Talpa Media behoudt onder ITV de eigen identiteit.

Motivatie: Op je 34e als CFO gevraagd worden door John de Mol himself: dan moet je wel bijzonder goed zijn in wat je doet. Shashi is verantwoordelijk voor een hoop successen op de achtergrond. Tenniste vroeger en wie weet hoever hij het had kunnen schoppen, maar bij Talpa is het best wel game, set & match.
© Foto: Marjolein Vinkenoog/Intermediair Online

Siham Achahboun

Siham Achahboun

Programmamanager Culturele Diversiteit & Inclusie bij Achmea en Organisatiepsycholoog. Daarnaast voorzitter van Moslimstudenten Associatie Nederland. Haar master schreef ze over ‘discriminatie’: hoe daders, slachtoffer en andere partijen verschillen in het erkennen van discriminatie. Binnen Achmea heeft Siham de opdracht om het recruitmentproces inclusiever te maken. Ze is nu verantwoordelijk voor het bredere culturele diversiteitsprogramma. Zowel de bewustwording op het thema vergroten als diversiteit en inclusie borgen in (HR) processen en strategieën.

Motivatie: Met een bachelor Psychologie en een master Social & Organisational Psychology moet je vooral niet worden onderschat. Achmea schat deze powerhouse naar waarde in en dat zal ze op HR en D&I gebied geen windeieren leggen. Talking about influence en impact. Maar wat wil je met zo’n thesis #krrrakkakaaa
© Foto: msanl

Ayhan Eren

Ayhan Eren

Directeur HOGIAF, de grootste cross-culturele en multisectorale ondernemersvereniging in Nederland met afdelingen op stedelijk niveau. Het voornaamste doel van de organisatie is het pro-actief ondersteunen van ondernemers op uiteenlopende onderdelen van het ondernemerschap. De meerderheid van de leden bestaat uit etnische ondernemers. Het bevorderen van cross-cultureel ondernemerschap staat bij HOGIAF centraal.

Motivatie: Ayhan is een heldere leider die een mooie uitdaging voor zich heeft; het ledenbestand van HOGIAF qua samenstelling een afspiegeling te laten worden van Nederland. Het is een mooi streven en zou eigenlijk bovenaan de agenda bij elk(e) bedrijf of organisatie moeten staan. Keep up the good work.
© Foto: Hogiaf

s
Welcome to Booth.

Tincidunt id aliquet risus feugiat, inante metus dictum at tempor usis nans.

d