Top

De Kleurrijke Top 100 wordt:

De Kleurrijke Top 100 bestaat tien jaar en wij vinden het tijd voor een andere naam. Waarom? Omdat de tijdsgeest hier simpelweg om vraagt. ‘Kleurrijke’ dekt niet meer de lading waar wij als beweging voor staan. De Community Top 100 is de nieuwe naam, omdat deze naam wél die lading dekt. Punt. Sociale verandering gaat over mensen; mensen uit verschillende communities die het verschil maken, hun nek uitsteken en community impact hebben met hun werk en visie. En die daarom dagelijks het verschil maken in de samenleving.

We maken nu voor de tiende keer een Top 100 in een maatschappelijke context die beweegt en fluïde is. En we zijn onderdeel van een generatie die zich uitspreekt tegen sociale ongelijkheid en gebrek aan representatie. We staan al tien jaar voor radicale inclusie en maken met De Community Top 100 leiders uit deze communities zichtbaar(der) voor onder andere de media, het bedrijfsleven, de cultuursector en de creatieve industrie.

A decade of diversity!

Onze Top 100 bestaat tien jaar, a decade of diversity! Al dekt ook het woord ‘diversiteit’ niet altijd de lading als het gaat om (sociale)gelijkwaardigheid, leiderschap en representatie. Diversiteit is in de praktijk helaas een vrijblijvend woord geworden waarbij bedrijven en organisaties in hun beleid te vaak culturele diversiteit uit het oog verliezen en/of te weinig concrete actie hierop laten volgen. Organisaties voeren gesprekken, brengen statements naar buiten en natuurlijk is de dialoog aangaan belangrijk, maar actie en geïntegreerd beleid is beter. Iftars zijn leuk en verbindend en posts over Pride en Keti Koti zijn noodzakelijk, maar wat gebeurt er verder het hele jaar door? Inclusie, representatie en gelijkwaardige behandeling, daar gaat het om. Wij creëren vanuit De Community Top 100 content die het verhaal vertelt van verschillende communities en waarbij wij zelf de keuze hebben welke verhalen we vertellen en vooral hoe we dat doen. Met cultuursensitieve context en zonder stereotyperingen. Onze narrative terugclaimen en eigen verhalen vertellen waarbij wij mensen uit onze communities in de jaarlijkse Community Top 100 uitlichten.

De roep om sociale gelijkheid, representatie, LGBTQIA+ acceptatie, de BLM-movement en bijbehorende kritische generaties; we staan met z’n allen voor een shift in de samenleving. Een shift in perceptie en in denkpatronen, we eisen in alle lagen van de samenleving gelijkwaardigheid. Kleurrijk is een prima woord, net als diversiteit, maar vanuit ons perspectief niet meer dekkend voor de grote maatschappelijke veranderingen anno nu.

We leven in een digitaal tijdperk waarbij hashtags, trending topics en talkshowoorlogen online worden uitgevochten en belangrijker worden gemaakt dan ze daadwerkelijk zijn. Informatie pandemonium online, namen en shamen met als gevolg een cancel culture, we missen de verbinding en de verdieping. We missen context die verloren gaat in de snelheid van het populisme en die aan kracht verliest in de win om het hoogste woord.

Het gaat om mensen, echte mensen met een verhaal. Verhalen met impact en vooral: verhalen die verteld worden door de eigen community. Men lijkt door deze informatiestroom de realiteit uit het oog te verliezen in deze COVID-19-crisis, maar de meerderheid van de samenleving is zoekende naar positieve verbinding en zoekt elkaar (online) op door het verschil te maken met community stories en impact. Online discussies over complottheorieën daargelaten.

Omdat gelijkheid niet voor iedereen is weggelegd, omdat een juiste representatie in onze samenleving nog geen feit is en omdat racisme anno 2020 ook een pandemie is die we als maatschappij hopelijk snel samen zullen overwinnen. Wij blijven Nederland spiegelen met community leaders en gamechangers. Niet alleen omdat het kan, maar vooral omdat het moet. Omdat we die gelijkwaardigheid nog steeds missen in onze samenleving.

 

Raja Felgata & Khalid Ouaziz
Mr & Mrs Oasis

Vacatures

Sluitingsdatum 11-10

Programmamanager huiselijk geweld en kindermishandeling
Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan het voorkomen, stoppen en structureel oplossen van geweld in huis en van kindermishandeling? Klik snel door voor meer informatie over de functie.

Meer Informatie

Sluitingsdatum 15-10 ’20

Social Media Manager
Belangenorganisatie WOMEN Inc. zoekt per direct een nieuwe enthousiaste Social Media Manager. Ben je maatschappelijk betrokken en social media ‘smart’? Klik voor meer informatie vooral verder!

Meer Informatie

September 16, 2020

Producer Angelique’s Afternoon op 3FM
Bij KRO-NCRV zijn ze op zoek naar een Producer voor Angelique’s Afternoon op 3FM om het team te komen versterken. (24u pw)

Meer Informatie

September 16, 2020

Projectleider Domein Werk (m/v/x) – WOMEN Inc.
Stichting WOMEN Inc. is op zoek naar een projectleider op het domein WERK die verantwoordelijk is voor de coördinatie en aansturing van projecten op thema’s als inclusiviteit, zorgvriendelijk werkgeverschap en stereotypering op de arbeidsmarkt.

Meer Informatie

HoofdPartner

Onze Partners

s
Welcome to Booth.

Tincidunt id aliquet risus feugiat, inante metus dictum at tempor usis nans.

d