Top

Gemeente Amsterdam

Werken bij Amsterdam

Beleidsadviseur Wonen

Gemeente Amsterdam zoekt een Beleidsadviseur Wonen 36u pw

Beleidsadviseur Wonen
De schaarste aan woningen is een van de grote maatschappelijke vraagstukken in Nederland. In Amsterdam speelt dit zelfs nog sterker dan in vele andere plaatsen. Als beleidsadviseur word je onderdeel van het beleidsteam Woonruimteverdeling en -toewijzing. Dit team houdt zich bezig met de verdeling van sociale huurwoningen en stelt regelgeving op voor de toewijzing aan diverse doelgroepen zoals statushouders, mensen uit opvang- en zorgvoorzieningen, mensen die een rolstoelwoning nodig hebben en leraren en zorgmedewerkers. Hierbij werkt de afdeling samen met woningbouwcorporaties, stadsdelen en buurtteams maar ook bijvoorbeeld partners uit zorg en veiligheid. De urgentie van betaalbare huisvesting in de stad leidt ertoe dat de afdeling vaak in de politieke schijnwerpers staat en dat veranderingen elkaar snel opvolgen.

De functie
Het beleidsteam Woonruimteverdeling en -toewijzing is verantwoordelijk voor de verdeling van sociale huurwoningen. Op basis van de behoefte van Amsterdammers en actuele ontwikkelingen moet dit continu worden bijgesteld: dit vereist dat je kaders en uitgangspunten op kan stellen, voorstellen voor de wethouder kan formuleren en het leuk vindt om met betrokken instanties na te denken over de uitvoering van nieuwe regelgeving. Hierbij word je uitgedaagd om continu te kijken vanuit meerdere perspectieven: de woningzoekende, buurtgenoten, professionals en bestuurders.

Momenteel staat het onderwerp wonen veel in de belangstelling. Wonen houdt zich bezig met beleid, uitvoering en handhaving om wonen in een ongedeeld Amsterdam mogelijk te maken. De druk op de woningmarkt is groot, wat de nodige uitdagingen met zich mee brengt. Wonen is een dynamische directie waar men zich bezighoudt met een uiteenlopend aantal onderwerpen.

Heb je belangstelling voor deze functie? Reageer dan uiterlijk 16 augustus via onderstaande link.

Voor de volledige vacature klik je hier

Is deze vacature via het netwerk van De Kleurrijke Top 100 onder jouw aandacht gekomen? Zet dan bij het solliciteren #DKT100 in je sollicitatiebrief. Heel veel succes namens Team Kleurrijk!

Woordvoerder wethouder

Gemeente Amsterdam zoekt een Woordvoerder wethouder 36u pw

Woordvoerder wethouder
Heb je ervaring in en gevoel voor communicatie en voorlichting op verschillende niveaus? Ben jij bestuurlijk, ambtelijk, politiek en maatschappelijk sensitief? Weet jij hoe je in een super dynamische en complexe stad en organisatie met tegengestelde krachten moet bewegen, adviseren en communiceren? Dan is de gemeente Amsterdam op zoek naar jou!

De functie
Als woordvoerder zit je in het hart van de bestuurlijke, ambtelijke, politieke en maatschappelijke processen en actualiteiten. Als woordvoerder ben je onderdeel van het team van woordvoerders (seniors en juniors), een speechschrijver, een crisiscommunicatieadviseur en een manager. Een groot deel van je tijd werk je in het team van de wethouder samen met de politiek assistent en de bestuursadviseurs van dat team. Hierbij adviseer je het bestuur (college van burgemeester en wethouders) en de ambtelijke top over uiteenlopende communicatievraagstukken en doe je de persvoorlichting voor portefeuilles van een wethouder. Hou er rekening mee dat dit een zeer dynamische en uitdagende baan is met een afwisselende werkdruk waarbij je op veel verschillende plekken in de stad komt en je geen 9 tot 5 werkmentaliteit kan hebben.

Je bent bestuursvoorlichter voor leden van het College en persvoorlichter voor portefeuilles van een wethouder. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor alle communicatieaspecten van de desbetreffende portefeuilleonderdelen. Je adviseert tijdens crises en draait mee in piketdiensten, waarbij je snel beschikbaar bent bij een calamiteit in de stad.

Heb je belangstelling voor deze functie? Reageer dan uiterlijk 7 juli via onderstaande link.

Voor de volledige vacature klik je hier

Is deze vacature via het netwerk van De Kleurrijke Top 100 onder jouw aandacht gekomen? Zet dan bij het solliciteren #DKT100 in je sollicitatiebrief. Heel veel succes namens Team Kleurrijk!

Waarom werken bij Amsterdam?


Werken voor de gemeente betekent werken voor een bestuur dat ruim 850.000 Amsterdammers vertegenwoordigt. Dat doe je samen met veertienduizend verschillende collega’s. Verschillend in werk, leeftijd, afkomst, karakter, dromen, hobby’s. Dat is belangrijk voor de organisatie. Al die verschillende gezichtspunten en talenten zorgen voor betere resultaten voor de stad. Amsterdam aantrekkelijk maken.

Amsterdam ontwikkelt zich volop. De komende jaren staat er nog veel te gebeuren. Jouw ideeën en jouw kennis kunnen we goed gebruiken. Wij zijn een ambitieuze werkgever die werkt voor de stad en haar bewoners, ondernemers en bezoeker. Met trots, maar vooral met een hart. Ben jij net zo ambitieus? Kom voor de gemeente werken. Goed voor Amsterdam. Goed voor jou.

De Kleurrijke Top 100

De Kleurrijke Top 100 is binnen 8 jaar een begrip geworden op het gebied van representatie en D&I en heeft door het online platform en het magazine een movement en netwerk van young professionals opgebouwd die binnen elke onderneming, organisatie, instelling of bedrijf van toegevoegde waarde kunnen zijn.

Daarom weten bedrijven, organisaties en partijen zoals de media, overheid, non-profit, culturele organisaties en politieke partijen ons te vinden als zij op zoek zijn naar kleurrijk talent met uiteenlopende expertises.

Wij helpen bij de zoektocht naar culturele diversiteit omdat wij in beide netwerken graag de linking pin zijn en op het gebied van werving de juiste selectie kunnen voordragen bij HR professionals. Wij verspreiden ook de vacature van jouw bedrijf of organisatie binnen onze mailing en op onze social media kanalen om zo bij de juiste doelgroep in het vizier te komen.

Kunnen wij iets voor jouw bedrijf/organisatie betekenen? Een vacature die je onder de aandacht van een professioneel netwerk met de focus op culturele diversiteit wilt brengen? Advies nodig?

Neem gerust eens contact met ons op voor een offerte of maak een afspraak door te mailen naar info@dekleurrijketop100.nl

s
Welcome to Booth.

Tincidunt id aliquet risus feugiat, inante metus dictum at tempor usis nans.

d