BEDRIJFSLEVEN
Lees hieronder waarom zij in de rubriek BEDRIJFSLEVEN staan.
1. Gunay Uslu
Motivatie:
Dat het ondernemen in de familie zit is duidelijk, maar wist u dat zij samen met o.a. broer Atilay in 1997 Corendon heeft opgericht? Destijds als klein reisagentschap. Gunay kijkt als cultuurhistorica goed naar het erfgoed van een regio of pand en probeert dit mee te nemen in het ontwikkelproces van de hotels. Mooi om die gelijkwaardigheid in een bedrijf terug te zien. Patron!
Directeur development bij familiebedrijf Corendon en voorzitter van de Corendon Foundation. Ze is verantwoordelijk voor de aankoop, de ontwikkeling en het design van de hotels. Ook is ze betrokken bij The College Hotel in Amsterdam. Het ondernemen leerde ze van haar vader, die pensions, restaurants en koffiehuizen runde en optredens van Turkse artiesten organiseerde. Gunay is ook cultuurhistorica en onderzoeker bij de Universiteit van Amsterdam. Ze zit in de raad van adviseurs van de Vereniging Rembrandt, in de raad van toezicht van het Eye Filmmuseum en ze is bestuurslid van het NIOD Fonds.
“Ik heb mij noch Turks noch Nederlands gevoeld, maar wél Amsterdammer.”
2. Kheireddine Moussaoui
Motivatie:
Next generation greatness in the flesh. Een mooie loopbaan van trainee tot cybersecurity en nu dus als strategisch adviseur van de operationeel directeur. Hij combineert het met zijn maatschappelijke betrokkenheid en sky is absolutely the limit wat Kheireddine betreft. Kleine noot voor je werkgever, we snappen de groeiambities, maar: graag nog genoeg groen overlaten in Nieuw-West. Keep up the good work!
Strategisch adviseur van de chief operating officer bij Royal Schiphol Group. Hiervoor volgde hij een managementtraineeship en werkte hij als Product Manager Cybersecurity. Ook is hij lid van FD Young Circle, een netwerk van het Financieele Dagblad waar jonge leiders uit het bedrijfsleven, de overheid en de wetenschap regelmatig bespreken hoe Nederland kan groeien.
3. Atva van Zanten
Motivatie:
“Atva is een krachtige CEO die niet zichzelf maar Mindshare en de mensen vooropzet. Iemand die kan lezen en schrijven met klanten. En van de organisatie een van de meest inclusieve werkomgevingen van Nederland heeft gemaakt” – Arno Peperkoorn (Directeur Result Recruitment) over Atva van Zanten
CEO van Mindshare Netherlands, het grootste mediabureau van Nederland. Het bedrijf adviseert klanten zoals KPN, ING en de Nederlandse Loterij bij het effectief inzetten van reclamegeld. Van jongs af aan is ze specialist in online en mobiele reclame. Als CEO bij Mindshare wil ze het bedrijf diverser en inclusiever maken, omdat ze heeft ervaren hoe het is om als ‘anders’ te worden gezien. Zelf heeft ze al bijna haar hele leven een armprothese.
foto © Guleed Afhakame
4. Meryem Kilic-Karaaslan
Motivatie:
Ooit in een bestuurskamer gezeten met een burgemeester met zijn of haar wethouders of topambtenaren? Dan weet je dat deze settings voornamelijk wit en mannelijk zijn en als je een vrouw van kleur bent die op dit niveau opereert dan moet je vooral laten zien dat ‘het om kwaliteit moet gaan’. Uiteraard is dit uitgangspunt niet voor die witte man weggelegd, want in de perceptie inherent. Wat inherent is aan de carrière van Meryem is haar rotsvaste organisatorische visie en bestuurstalent. Ze is een rolmodel voor veel vrouwen van kleur, zeker als het gaat om een partnerschap bij een miljoenenbedrijf.
Partner bij TwynstraGudde, gemeentesecretaris, directeur en toezichthouder. In 2001 startte ze als adviseur bij TwynstraGudde, waar ze veertien jaar werkzaam was en doorgroeide naar de rol van senior adviseur. In 2015 verruilde ze haar baan voor de gemeente Amsterdam, waar ze als bestuursadviseur actief was. Het jaar daarop startte ze als gemeentesecretaris bij de gemeente Blaricum en was ze directeur van de BEL Combinatie, de ambtelijke organisatie van de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren. Nu is ze toezichthouder bij Inholland en bij Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond.
5. Kristel Groenenboom
Motivatie:
Om maar met een containerbegrip te beginnen: de diversiteit binnen deze sector wordt ook steeds zichtbaarder en met haar manier van flexibel ondernemen weet Kristel de status quo uit te dagen. Namens veel vrouwen: bedankt dat je een mannenbolwerk opschudt met succes en effectief handelen. Zodra het kan bestellen we graag een containerzwembad bij je! #coronahit
Ondernemer, eigenaar en directeur van Container Service Groenenboom, spreker en auteur. In 2009 nam ze de containerfabriek over van haar vader. Toen ze op haar drieëntwintigste het miljoenenbedrijf overnam, paste een jonge, vrouwelijke directeur niet in het plaatje van veel klanten. In 2017 verscheen daarom haar boek Mag ik meneer Kristel even spreken?. Het bedrijf produceert en repareert diverse containers. Kristel won de afgelopen jaren meerdere prijzen. Zo stond ze onder andere zes keer op een rij in The Next Women 100 en was ze Internationaal Onderneemster van het jaar 2011.
foto © watjemoetweten.nl