Top

Media

Je staat in De Kleurrijke Top 100! Lees hieronder waarom wij jou samen
met de andere gamechangers in de MEDIA dit jaar hebben uitgekozen.

media

Nadia Moussaid

Presentator en programmamaker bij de VPRO. Is een van de presentatoren van het NPO Radio 1-programma Bureau Buitenland, met achtergronden en opmerkelijke verhalen uit het buitenland. Daarnaast gaat Moussaid voor de VPRO journalistieke televisieprogramma’s maken. Zij presenteerde voorheen o.a. Brandpunt+, De Nieuwe Maan, het radioprogramma Nieuws en Co, en was tafeldame bij DWDD. Werd bekend bij het grote publiek als vervanger van Eva Jinek bij Laat op één in het tijdslot van Jinek.

Motivatie: Nadia staat dit jaar op nummer 1 in De Kleurrijke Top 100 omdat ze staat voor de nieuwe generatie vrouwen van kleur in de media. Zij is wat ons betreft het gezicht van verandering en de personificatie van talent, vrouwelijk leiderschap, intellect en verbinding. Zolang Nadia in de media werkt, maakt zij zich hard voor diversiteit, feminisme en gelijkwaardigheid en zij is met haar antropologische benadering van actuele zaken altijd spot on. Ze is een voorbeeld voor veel vrouwen die in de media willen werken, of in de media werkzaam zijn en staat met beide journalistieke benen in de samenleving; in tijden van polariserende media is zij overal waar zij komt – of het nu AT5, KRO-NCRV of nu de VPRO is – een verademing. Nadia is een relativerend geluid én zij volgde Eva Jinek op als een eindbaas tijdens de zomer van 2018 in het programma Laat op één. Waarom het programma geen MOUSSAID werd genoemd, is ons nog steeds een raadsel, maar dit terzijde. Wat een jaar was 2018 voor haar! We hopen dat 2019 met deze nummer 1 positie een aftrap mag zijn naar nog grotere journalistieke hoogtes.

© Foto: Geert Broertjes

Martijn Kamphorst

Martijn Kamphorst

Chef-redactie van het magazine Winq, een onderdeel van crossmediaal platform voor gay mannen, Media MANsion. Kamphorst schrijft zelf ook artikelen voor Winq.

Motivatie: Martijn staat aan het hoofd van een prachtige en krachtige glossy die op het eerste oog dezelfde uitstraling heeft als alle andere glossy’s. Mooi om te zien hoe er vanuit de gay community een platform is waar hoogwaardige journalistiek en dito beeldmateriaal met inhoud de boventoon voeren. Wij houden van de activistische toon, met een knipoog.
© Foto: Henri Verhoef

Sharid Alles

Sharid Alles

Zendermanager radiostation NPO 3FM. Sinds 2015 was Sharid programmaleider bij FunX, de jongerenzender van de NPO, waar ze haar radiocarrière begon. Werkte voorheen o.a. voor Radio 1, Radio 2, 3FM en Radio 6. Naast haar radiocarrière maakte ze in 2018 ook haar droom waar en publiceerde ze haar eerste kinderboek ‘Rocca en het geheime toverrecept’.

Motivatie: Hoog tijd dat de vergrijzing van Hilversum en de monocultuur in het radiolandschap hiermee een frisse impuls krijgt. Sharid is een vakvrouw met jarenlange ervaring en absoluut de juiste vrouw op de juiste plek, op het juiste moment. Time for a new sound.
© Foto: npo3fm

Anwar Manlasadoon

Anwar Manlasadoon

Columnist en Syrische advocaat. Vluchtte in 2015 uit Syrië en schrijft nu columns over zijn integratie in Nederland voor dagblad De Gelderlander, onder de titel ‘Anwar burgert in’.

Motivatie: Anwar dendert met bijzondere invalshoeken over de vooroordelen van een sceptische samenleving heen omdat hij hier nieuw is. Zijn bevlogen kijk op die samenleving deelt hij in zijn columns, die echt het lezen waard zijn. Anwar hoort in deze Top 100, met hem erbij is de gemiddelde zuurtegraad van columnisten gedaald. En zijn verse blik is een stuk aangenamer om te lezen.
© Foto: Rolf Hensel

Rowan Blijd

Rowan Blijd

Programmamaker bij KRO-NCRV, blogger, vlogger, een van de gezichten van het online platform YoMo! en Spot On. Is bestuurslid bij Vers van de Pers, onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Journalistiek. Daarnaast richtte ze samen met Charlene Hiwat-Kortstam The Glow Up op. Dit platform richt zich on- en offline op zwarte vrouwen en vrouwen van kleur.

Motivatie: Rowan is new school media, de generatie die onvermoeibaar tot veel in staat is en content blijft creeëren like there needs to be a better tommorow. Wij krijgen energie van deze dame en zien in haar ongedwongen toon een absoluut toptalent voor de toekomst van de media. Ook op het gebied van representatie en gelijkheid is Rowan spot on.
© Foto: onbekend

Chris Klomp

Chris Klomp

Verslaggever voor het AD, gespecialiseerd in rechtbankverslagen. Bedacht een nieuw verdienmodel met @Realtwitcourt, een twitteraccount achter een betaalmuur.

Motivatie Maakt zich hard voor de rechtspraak, doet dat niet zelden door met gestrekt been de discussie aan te gaan. Spreekt zich regelmatig uit over klimaatverandering en xenofobie. Heeft het met enige regelmaat op twitter aan de stok met mensen die hem bedreigen en met andere vreemde eenden. Wat ons betreft de absolute Twitterkoning.
© Foto: rv

Nisrine Sahla

Nisrine Sahla

Nisrine Sahla is redacteur en verslaggever bij NOS Stories. Maker van de documentaire Better Days over haar opa die als zeventienjarige jongen zonder papieren vanuit Marokko naar België vertrok om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Winnaar Mediabelofte 2019.

Motivatie: Mediatalent met een neus voor goede verhalen. We hopen dat haar benoeming tot Mediabelofte 2019 de jeugd inspireert om haar plek in de media op te eisen. Mooi dat nieuwe media ingezet wordt om nieuwe verhalen te vertellen door nieuwe makers. Chapeau NOS voor dit platform.
© Foto: onbekend

8-Lotfi-el-Hamidi

Lotfi el Hamidi

Journalist, opinieredacteur en historicus. Lotfi El Hamidi schrijft voor het NRC, voornamelijk over diversiteit. Is ook regelmatig te zien bij Brainwash Talks, een serie van HUMAN.

Motivatie: Lotfi brengt met zijn genuanceerde en scherpe blik mooie columns. Vinden wij. Maatschappelijk betrokken en kan heel goed zaken van beide kanten vanuit empathie belichten. Een aangenaam geluid in het land der meningen.
© Foto: Salih Kilic

9-Fréderike-Geerdink

Fréderike Geerdink

Freelance journaliste, correspondent Koerdistan en Turkije expert. Schreef meerdere boeken, waaronder twee over de Koerdische kwestie. Geeft lezingen en workshops, traint freelance journalisten en correspondenten.

Motivatie: Verbleef lange tijd in een trainingskamp van PKK voor haar laatste boek. Schijnt een licht op belangrijke zaken in regio’s die door Nederlandse media redelijk onderbelicht worden en is zeer actief op Twitter. Houdt de vaderlandse media vaak en graag een spiegel voor om ze te confronteren met zaken als eenzijdige berichtgeving.
© Foto: Mona van den Berg

Mustafa Hadžiibrahimović

Mustafa Hadžiibrahimović

Journalist en documentairemaker. Werkte als redacteur en verslaggever o.a. voor De Halve Maan, voorloper van het huidige tv programma De Nieuwe Maan. Schreef het boek ‘De oorlog in mij’. Hierin vertelt Hadžiibrahimović over zijn vlucht uit Bosnië toen hij vijftien was. Na zijn studie journalistiek maakte hij meerdere documentaires, meestal over zijn geboorteland zoals ‘Gewond goud’ (2016) over een Bosnisch zitvolleybalteam.

Motivatie: Brengt indringende en pijnlijke verhalen onder de aandacht. Zijn documentaires zoals Terug naar Brcko, Land der Vermisten, Gewond Goud en Een andere Wereld werden in meerdere landen over de hele wereld bij internationale filmfestivals vertoond en genomineerd voor verschillende onderscheidingen. Een stille held. En mag wat ons betreft absoluut niet ontbreken in deze media top 10.
© Foto: Mehmed Pargan

s
Welcome to Booth.

Tincidunt id aliquet risus feugiat, inante metus dictum at tempor usis nans.

d